ΤΟΠΙΚΑ

Όλες οι αλλαγές για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Όλες οι αλλαγές για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές
Σε Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης, περιλαμβάνεται σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
 
Όπως θα δείτε κατωτέρω στα άρθρα, υπάρχουν ειδικές διατάξεις και για την κατάρτιση των δημοτικών συνδυασμών, την κατανομή των εδρών και τις κοινότητες.
Για την κατάρτιση των συνδυασμών διευκρινίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που μπορεί να έχει ένα συνδυασμός είναι ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε Δήμου. Επίσης, τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να είναι στελεχωμένα τουλάχιστον στο 60% των δημοτικών κοινοτήτων.
Στα ψηφοδέλτια, υπάρχει ποσόστωση τουλάχιστον 40% για τις γυναίκες. Τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να έχουν κατατεθεί το αργότερο την 31η Αυγούστου. Τα δύο παραπάνω ισχύουν και για τις περιφερειακές εκλογές.
Ειδικά για τις περιφερειακές εκλογές, αυξάνεται ο αριθμός των σταυρών προτίμησης σε πολλές περιφερειακές ενότητες, όπως και σε αυτές των Κυκλάδων. Μέχρι έναν σταυρό προτίμησης θα μπορούν να βάζουν οι ψηφοφόροι μόνο στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν έναν περιφερειακό σύμβουλο. Σε εκλογικές περιφέρειες από δύο έως επτά εδρών οι σταυροί προτίμησης θα είναι μέχρι δύο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του AIRETOS.GR, η κοινοβουλευτική διαδικασία ψήφισης του Νομοσχεδίου ξεκινά  την Παρασκευή στις 12:00 με την 1η συνεδρίαση της αρμόδιας για το Υπουργείο Υγείας Επιτροπής της Βουλής, ενώ η ψήφισή του ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια την Πέμπτη  27 Ιουλίου.

Κατεβάστε σε μορφή PDF πατώντας ΕΔΩ


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.