ΤΟΠΙΚΑ

Όλα έτοιμα να ξεκινήσουν οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Μυκόνου

Όλα έτοιμα να ξεκινήσουν οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Μυκόνου
Ξεκινούν οι πτήσεις εξωτερικού στα αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης – Όλα έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών

αναμένεται να ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, δύο εκ των οποίων είναι αυτά της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Ο τουρισμός εξωτερικού «ανοίγει» κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των καταστάσεων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ωστόσο θεωρείται απολύτως αναγκαίος για την οικονομική στήριξη των νησιών.

Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, η κορύφωση της τουριστικής κίνησης με πτήσεις εξωτερικού αναμένεται τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο, καθώς ο Ιούλιος θα είναι ένας μεταβατικός μήνας.

Η Fraport, εταιρία η οποία διαχειρίζεται τα δύο διεθνή αεροδρόμια των Κυκλάδων, έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε οι αερολιμένες Μυκόνου και Σαντορίνης να είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Εξάλλου, το αεροδρόμιο της Μυκόνου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης πλήρους ανακαίνισης, ενώ στο αντίστοιχο της Σαντορίνης εκτελούνται έργα αναβάθμισης των υποδομών.

Και στα δύο αεροδρόμια έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την υποδοχή των επισκεπτών και πρόκειται να εφαρμοσθεί ειδικό σχέδιο δράσης τα οποίο έχει εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ, για την αποφυγή διασποράς του covid-19.

Στο προσωπικό της διαχειρίστριας εταιρίας έχουν διανεμηθεί όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ άπαντες είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων.

Έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου για τους επιβάτες που περιμένουν τόσο στον έλεγχο όσο και στις πύλες αναχώρησης.

Παράλληλα και με στόχο την αποφυγή χρήσης λεωφορείων επιβατών για τις επιβιβάσεις και αποβιβάσεις εφαρμόζεται κατά το δυνατόν η διαδικασία walk in –walk out, δηλαδή οι επιβάτες περπατούν από τον τερματικό σταθμό προς το αεροσκάφος και αντίστροφα, αντί να μεταβαίνουν από και προς αυτά με τα λεωφορεία.

Επίσης, υπάρχουν χώροι παραμονής πιθανού κρούσματος αλλά και χώροι παραμονής συνεπιβατών από ενδεχόμενο κρούσμα σε πτήση.

Ταυτόχρονα, έχει ληφθεί μέριμνα για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης αποβλήτων βιολογικού κινδύνου για περιπτώσεις απολύμανσης αεροσκαφών, οχημάτων, εγκαταστάσεων αλλά και για διαχείριση πιθανού κρούσματος στους χώρους και παρέχεται η δυνατότητα απολύμανσης μετά από πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα με τη χρήση των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας από τις εταιρείες καθαρισμού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.