ΤΟΠΙΚΑ

Όλα ανοιχτά τα ενδεχόμενα με την απεργία στα πλοία την Τετάρτη

Όλα ανοιχτά τα ενδεχόμενα με την απεργία στα πλοία την Τετάρτη

Νέα απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, πραγματοποιούν την Τετάρτη 16 Ιουνίου, οι ναυτεργάτες.

Εκείνη την ημέρα αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου και η ΠΝΟ, εξήγγειλε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις  24:00 τα μεσάνυχτα, της Τετάρτης.

Ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων (ΣΕΕΝ), σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει και πάλι ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της κινητοποίησης στο πρωτοδικείο Πειραιά, και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η σχετική συζήτηση αναμένεται να προσδιοριστεί το πρωί της Τρίτης.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η απεργία να κριθεί παράνομη για τρίτη συνεχόμενη φορά, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, δε θα υπάρξει η ίδια επιείκεια της προηγούμενης εβδομάδος, μιας και οι κινητοποιήσεις αποκτούν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα σε μια περίοδο άκρως ακατάλληλη για τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα.

Μπορεί τα αιτήματα των ναυτεργατών να είναι δίκαια, αλλά ακόμη πιο δίκαια είναι η απαίτηση της νησιωτικής κοινότητας για μια τουριστική σεζόν χωρίς άλλα εμπόδια και ανωμαλίες προκειμένου να περισωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της φετινής περιόδου και να «ανασάνουν» οι τοπικές οικονομίες μετά τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.