ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους από φορείς του Δήμου Μυκόνου

Οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους από φορείς του Δήμου Μυκόνου

Ο Δήμος Μυκόνου, (Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας), ο Π Α. Κ. Ο. Γ ΑΞΙΩΤΗΣ και η ΚΔΕΠΠΑΜ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και τον Ερυθρό Σταυρό που έχουν αναλάβει το συντονισμό την πυρόσβεσης και τη στήριξη των πυρόπληκτων.
Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η πυρόσβεση και αμέσως μετά θα δημιουργηθεί επίσημη λίστα για τις ανάγκες που έχουν προκύψει.

Επειδή προς το παρόν το δίκτυο μεταφοράς προϊόντων αντιμετωπίζει τεράστιες δυσχέρειες ο Ερυθρός Σταύρος προτρέπει σε πρώτο στάδιο σε οικονομική συνεισφορά σε τραπεζικό λογαριασμό που υπάρχει παρακάτω, αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει η Πατρίδα μας.

Ειδικότερα ο Δήμος Μυκόνου και ο Ερυθρός, αναγνωρίζοντας τη κρισιμότητα της κατάστασης και τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις μεγάλης έκτασης φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Β. Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, διευρύνει το κάλεσμα του στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων σε πρώτο στάδιο και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους όλων των παραπάνω περιοχών σε δεύτερο χρόνο.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR2602602400000300201205013
Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Δήμος Μυκόνου και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνουν κάλεσμα για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Η Συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Αργύραινα από Δευτέρα-Παρασκευή 9:30 με 14:30.
Τηλ επικοινωνίας 2289028636

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού
Μιλτιάδης Ατζαμόγλου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.