ΤΟΠΙΚΑ

Οικογενειακή Ιστορία στη Μύκονο

Οικογενειακή Ιστορία στη Μύκονο
Μια ωραία εκδήλωση της ΚΔΕΠΠΑΜ την Παρασκευή
Η Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά σας προσκαλεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην ομιλία της Dr Bιολέττας Χιονίδου καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Newcastle Αγγλίας. Η ομιλία θα επικεντρωθεί στην Οικογενειακή Ιστορία στη Μύκονο.
Η Βιολέττα Χιονίδου ξεκίνησε να μελετάει την δημογραφία της Μυκόνου στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Πρόσφατα συγκέντρωσε τις απογραφές που χρησιμοποίησε στο παρελθόν για την έρευνά της (όπως αυτήν της Μυκόνου του 1861) και δημιούργησε μια βάση δεδομένων και μια ιστοσελίδα που βοηθούν να ερευνήσει καθένας την δική του οικογενειακή ιστορία (Ιστορία της Οικογένειας στην Ελλάδα). Στην ομιλία θα παρουσιάσει την ιστοσελίδα, θα εξηγήσει την χρήση της και θα περιγράψει τα βήματα που θα πρέπει να κάνει κανείς για να ανακαλύψει την ιστορία της οικογένειας του.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.