ΤΟΠΙΚΑ

Οικογένεια Πατρώνη: Τέσσερα νέα σφυριά για τα οικόπεδα – «φιλέτα» στη Μύκονο (pics)

Οικογένεια Πατρώνη: Τέσσερα νέα σφυριά για τα οικόπεδα – «φιλέτα» στη Μύκονο (pics)
Στις 29 Σεπτεμβρίου έρχεται μια «ομάδα πλειστηριασμών» για αδόμητα αγροτεμάχια της εταιρείας «Ρόδον Ελλάς» στο Νησί των Ανέμων

Τέσσερα νέα σφυριά για ισάριθμα αδόμητα αγροτεμάχια στη Μύκονο έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου σε βάρος της οικογένειας Πατρώνη και συγκεκριμένα της «Ρόδον Ελλάς Οικοδομική-Τουριστική-Ξενοδοχειακή-Τεχνική Εταιρεία».

Πρόκειται για μια ακόμη εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη (σύμβουλος-διαχειριστής είναι η κα Καλλιόπη Πατρώνη), η οποία την τελευταία διετία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των πλειστηριασμών για ιδιοκτησίες της στην Αθήνα, τη Σύρο, τη Μύκονο και τη Β. Ελλάδα.

Στην Άνω Μερά

Το πρώτο αγροτεμάχιο βρίσκεται στη θέση «ΓΙΑΛΟΥΔΙΑ-ΚΑΚΟΠΑΤΙ» Άνω Μεράς Μυκόνου, εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, εκτός ορίων Οικισμού και Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Έχει έκταση 93.537 τ.μ. και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι από 15-1-2003 ισχύει η διάταξη για αναστολή οικοδομικών αδειών για τις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου.

Το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είναι αδόμητο και αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης, συνολικού εμβαδού 417.218,85 τ.μ.

Στον Κούνδουρο

Το τρίτο ακίνητο είναι αγροτεμάχιο που βρίσκεται στη θέση «Κούνδουρος» και έχει σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, έκταση 7.307 τ.μ.

Είναι εκτός Γ.Π.Σ., εκτός ορίων οικισμού, εκτός σχεδίου πόλεως, αλλά χαρακτηρίζεται άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Στη συγκεκριμένη ζώνη επιτρέπεται μέγιστη δομήσιμη επιφάνεια για κατοικίες 263,88 τ.μ. και 1073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 690.000 ευρώ. Το ακίνητο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2006.

Το τέταρτο αγροτεμάχιο, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο καθώς περιτοιχισμένο με ξερολιθιά, βρίσκεται στη θέση «ΣΤΑΡΟΒΟΥΡΛΑ». Έχει έκταση 7.019,91 τ.μ. και είναι εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως, εκτός ορίων οικισμού και εκτός Γ.Π.Σ., ενώ δεν έχει δασικές δεσμεύσεις.

Στη συγκεκριμένη ζώνη επιτρέπεται μέγιστη δομήσιμη επιφάνεια για κατοικίες 260,38 τμ. και 1073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση Στην περιοχή επιτρέπεται η οικοδόμηση κατοικίας, τουριστικών κατοικιών, κτιρίων εκπαίδευσης, υγείας, πρατηρίων βενζίνης, γεωργικών αποθηκών, αντλητικών εγκαταστάσεων, υδατοδεξαμενών, φρεάτων, εμπορικών καταστημάτων ή επαγγελματικών εργαστηρίων χαμηλής όχλησης, γεωργοκτηνοτροφικών κτιρίων χαμηλής όχλησης, κτιρίων συνάθροισης κοινού και πολιτιστικών λειτουργιών και υποσταθμού της Δ.Ε.Η. κλειστού τύπου.

Το αγροτεμάχιο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2006 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 705.000 ευρώ.

 

Και τα τέσσερα αγροτεμάχια βαρύνονται με προσημειώσεις υπέρ της Τράπεζας Κύπρου που μεταβιβάστηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ επισπεύδουσα στους πλειστηριασμούς είναι πλέον η Intrum. Σημειώνεται ότι η κατάσχεση έγινε για 300.000 ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.