BUSINESS

Οικογένεια Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί τα οικόπεδα και τα σπίτια στη Μύκονο

Οικογένεια Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί τα οικόπεδα και τα σπίτια στη Μύκονο
Πρόκειται για δύο αγροτεμάχια συνολικής επιφάνειας 11 στρεμμάτων στο Αγράρι με δύο κατοικίες- Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 ο πλειστηριασμός

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η περιπέτεια της οικογένειας Εμφιετζόγλου με τους πλειστηριασμούς λόγω χρεών του παρελθόντος. Ήδη έχουν χαθεί σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ένα ακίνητο στην Κηφισιά, καθώς και το συγκρότημα της Ελληνικής Σωληνουργείας ενώ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, η συνέχεια θα δοθεί στις αρχές της ερχόμενης χρονιάς για τα οικόπεδα και τα σπίτια της οικογένειας στη Μύκονο.

Τα ακίνητα στο Αγράρι

Συγκριμένα πρόκειται για δύο πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, -εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή τους-, στις 22 Φεβρουαρίου 2023. Οι πλειστηριασμοίστρέφονται κατά της κας Ελένης Εμφιετζόγλου (συζύγου του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου) και αφορούν:

 

-Αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο (μετά της επ’ αυτού ισόγειας κατοικίας) εκτάσεως 4.790,14 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση Αγράρι της Κτηματικής Περιφέρειας του Δήμου Μυκόνουτου Δημοτικού Διαμερίσματος Άνω Μεράς, εκτός οικισμού εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως.

Η ισόγεια κατοικία αποτελείται από λίβινγκ ρουμ, κουζίνα, γραφείο, δωμάτιο ύπνου, λουτρό, WC και βεράντες. Έχει συνολικό εμβαδόν 214,54 τ.μ., ενώ επί του αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί και μικρός Ναός, εμβαδού 25 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 1.516.000 ευρώ.

-Αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο (μετά της επ’ αυτού διώροφης οικίας) εκτάσεως 6.272,71 τ.μ. που βρίσκεται και αυτή στο Αγράρι, στο ίδιο σημείο καθώς τα δύο αγροτεμάχια είναι όμορα.

Σε αυτό έχει ανεγερθεί διώροφη οικοδομή που αποτελείται: α) στο ισόγειο από λίβινγκ ρουμ, κουζίνα, καθιστικό, δωμάτιο ύπνου, δύο λουτρά και βεράντες συνολικού εμβαδού 185,63 τ.μ. και β) στον Α όροφο από δύο ξενώνες, λουτρό, εξώστη εμβαδού 63,25 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς για αυτό το ακίνητο έχει οριστεί σε 1.524.000 ευρώ.

Η οφειλή και τα βάρη

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal Hellas, ως διαχειρίστρια της εταιρείας ειδικού σκοπού «Gemini Core Securisation Designated Activity Company», ενώ το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 500.000 ευρώ «που αποτελεί μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού και ειδικότερα μέρους κεφαλαίου, όπως αυτό προκύπτει αναλυτικά στην από 06/06/2022 κοινοποιηθείσα επιταγή, με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό, καθ’ ότι ο περιορισμός στο ως άνω ποσό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων εκτέλεσης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.