ΤΟΠΙΚΑ

Οι πρώτες επιπτώσεις για την νέα χρονιά από την πανδημία είναι ορατές στις Κυκλάδες

Οι πρώτες επιπτώσεις για την νέα χρονιά από την πανδημία είναι ορατές στις Κυκλάδες
Χωρίς σχολικές εκδρομές που ήταν ανάσα στην οικονομία των ΚΥΚΛΑΔΩΝ και με κλειστά τα ρολά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Η μείωση προμήθειας των εμβολίων στην Ελλάδα και οι καθυστερήσεις διενέργειας εμβολιασμών στο γενικό πληθυσμό, πηγαίνει την κατάσταση πιο πίσω.

Σε επίπεδο Κυκλάδων, αν δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις δε μπορεί να υπάρξει και κίνηση, ανεξάρτητα το πότε θα ανοίξει η εστίαση.

Έτσι λοιπόν, στον τουριστικό τομέα η πρώτη απώλεια θα είναι οι σχολικές εκδρομές και ο μαθητικός τουρισμός που κάθε χρόνο το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου έδιναν το εναρκτήριο λάκτισμα της εριόδου σε πολλά νησιά των Κυκλάδων. Τα νησιά του νομού ήταν βασικός προορισμός για εκαταντάδες σχολεία ανά την Ελλάδα, όλων των βαθμίδων, για τριήμερες ή πενθήμερες εκδρομές που φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν. Επίσης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αποκριάτικες δραστηριότητες στα νησιά στις 13 με 15 Μαρτίου.

Σε ότι αφορά το Πάσχα, είναι ακόμη παρακινδυνευμένο να προβλεφθεί οτιδήποτε μιας και η μεγάλη θρησκευτική γιορτή φέτος πέφτει στις αρχές Μαΐου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.