ΤΟΠΙΚΑ

Οι προτάσεις του Σπύρου Αποστόλου επίκαιρες όσο ποτέ σήμερα

Οι προτάσεις του Σπύρου Αποστόλου επίκαιρες όσο ποτέ σήμερα

Προτάσεις που σήμερα είναι επίκαιρες όσο ποτέ είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο της Μυκόνου ο Σπύρος Αποστόλου για σημαντικά θέματα του νησιού.

«Προτάσεις μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης, από κοινού πρότασης, απευθυνόμενης προς τους χωροτάκτες μελετητές στα πλαίσια του θέματος:
“ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΦΑΣΗ Β – ΣΤΑΔΙΟ Β1”

“Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους,

Επιβάλλεται να υπάρξει πρόνοια για τον καθορισμό θαλάσσιου χωροτακτικού σχεδιασμού για μελλοντικά υπεράκτια αιολικά πάρκα στο βόρειο μέτωπο της Μυκόνου και συγκεκριμένα σε περιοχή βόρεια της Μυκόνου, ανατολικά της Τήνου και Νοτιοδυτικά της Άνδρου, σε αποστάσεις που θα κρατούν ανοιχτές τις ήδη διαμορφωμένες θαλάσσιες οδούς. Σας παραθέτω σημερινό δημοσίευμα του energypress.gr που προβάλει το θέμα του καθορισμού ΑΟΖ, θέμα που έθιξα στην τοποθέτηση μου στην διαδικτυακή συνάντηση με τους μελετητές, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Άποψή μου είναι ότι τώρα, έστω κι αν η χώρα μας έχει μείνει πίσω παρά τις Ευρωπαϊκές επιταγές, σαν Δήμος Μυκόνου, σε συνεργασία με το Δήμο Τήνου και το Δήμο Άνδρου να εκμεταλλευτούμε αυτή την τελευταία προθεσμία, θέτοντας εαυτούς ένα βήμα μπροστά και να επωφεληθούμε από τις εξελίξεις που βρίσκονται προ των πυλών.
Συνάμα, θα πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα ο χαρακτηρισμός λιμένα στον Πλατύ Γιαλό Μυκόνου.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Αποστόλου “


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.