ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι νησιώτες μας δεν επαιτούν – απαιτούν και δικαιούνται καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Οι νησιώτες μας δεν επαιτούν – απαιτούν και δικαιούνται καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ν. Αιγαίου, παρέστη και μίλησε στην «Ημερίδα για την Ακτοπλοϊκή Διασύνδεση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία στη Σύρο, τη Δευτέρα 19.11.2018. Στην ομιλία του ο κ. Κόκκινος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης καλύτερη ακτοπλοΐα, που θα άρει την απομόνωση των νησιωτών μας. Επισήμανε την καθυστέρηση της λειτουργίας υδροπλάνων και τα πανάκριβα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών που καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των κατοίκων του Αιγαίου. Είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν οι μελέτες για την ακτοπλοΐα, να δοθούν κίνητρα στους συνεπείς ακτοπλόους, να επιταχυνθούν τα λιμενικά έργα και το μεταφορικό ισοδύναμο να μην είναι μια επιδοματική πολιτική που θα εφαρμοστεί πιλοτικά  και όχι στο σύνολο του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου. Να επιστραφεί το αναπτυξιακό μέτρο των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και να διατεθούν περισσότεροι πόροι για τα επιδοτούμενα δρομολόγια των άγονων γραμμών.

koinignomi.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.