ΤΟΠΙΚΑ

Οι Κυκλαδίτες των Αθηνών επιλέγουν Φόρτωμα

Οι Κυκλαδίτες των Αθηνών επιλέγουν Φόρτωμα

Στην κατάμεστη αίθουσα Auditorium στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, την κεντρική του προεκλογική ομιλία για τους ετεροδημότες Κυκλαδίτες, η προσέλευση και παρουσία των οποίων υπήρξε εντυπωσιακή.

Τον υπ. Βουλευτή προλόγισαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο επί 40 χρόνια στενότερος συνεργάτης του αείμνηστου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,

Ο  κ. Φόρτωμας ανεβαίνοντας στο βήμα, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν και την παρουσία τους στην εκδήλωση και ξεκινώντας την ομιλία του έκανε αναφορά στο έργο που έχει επιτελέσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθ΄όλη τη δύσκολη τετραετία, εστιάζοντας στις διαδοχικές κρίσεις που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε με συγκεκριμένη στρατηγική, με επιμονή και κυρίως λέγοντας πάντα και μόνο την αλήθεια στον ελληνικό λαό, χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Πιο συγκεκριμένα ο υ. βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως διαθέτει τα αντανακλαστικά αυτά και τη στόφα του μεγάλου ηγέτη που είχαμε χρόνια να δούμε στην ελληνική πολιτική σκηνή. Και που ήρθε πραγματικά την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα!», ενώ συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε εθνική υπόσταση στον όρο νησιωτικότητα! Ο νησιώτης Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε τη θέση, τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε  όλοι μας οι Κυκλαδίτες και οι Κυκλαδίτισσες!».

 

Στη συνέχεια ο κ. Φόρτωμας μίλησε για τις δικές του διεκδικήσεις για τα νησιά και τον αγώνα που κάνει από την αρχή της θητείας του όταν τον εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά ο λαός των Κυκλάδων να τον εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στο ερώτημα πώς πρέπει να αντικρίσει η Νέα Δημοκρατία την επόμενη τετραετία τις προκλήσεις και  πως πρέπει να κινηθεί για να αντιμετωπίσει τις συνεχείς και αυξανόμενες ανάγκες της νησιωτικής κοινωνίας των Κυκλάδων ο κ. Φόρτωμας είπε «Πάλι με στρατηγική, με δουλειά, με αλήθεια και αγάπη για τα νησιά».

Κλείνοντας ο κ. Φόρτωμας  ανέφερε «Η δική μου δέσμευση για την επόμενη τετραετία απέναντι σας είναι πως θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος για τον τόπο μου, την πατρίδα μου να κάνω αυτό που ηθικά με δεσμεύει η εμπιστοσύνη σας. Να δουλέψω σαν να έχω την επόμενη μέρα εκλογές. Να δουλέψω δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια, και στο πιο μικρό θέμα, αυτό που φαντάζει ασήμαντο αλλά είναι σημαντικό έστω και για έναν νησιώτη. Δεσμεύομαι να ακούω τα προβλήματα σας και να τα αντιμετωπίζω σα να είναι δικά μου. Να διεκδικώ με δύναμη αυτά που αξίζουν στις Κυκλάδες. Και να σας λέω την αλήθεια όσο δύσκολη και εάν είναι. Γιατί η δική μας σχέση είναι βασισμένη σε αυτό το συστατικό».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος, Δάφνης Υμηττού κ. Αναστάσιος Μπινίσκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θηρασιάς κ. Πέτρος Καραμολέγκος, οι Αντιδήμαρχοι Τήνου κ. Γιάννης Μαρκουΐζος και κ. Νικολέττα Τριανταφύλλου, η Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Τήνου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης κ. Κώστας Δέρβος, πολλοί αυτοδιοικητικοί του πρώτου και δεύτερου βαθμού, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και φίλοι του κ. Φόρτωμα. Την εκδήλωση συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Νίκος Θρασυβούλου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.