ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Κυκλάδες διατήρησαν την τέταρτη έδρα ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών

Οι Κυκλάδες διατήρησαν την τέταρτη έδρα ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών

Μετά την ανακοίνωση του επίσημου πληθυσμού της Ελλάδας από την απογραφή , καταγράφονται πλέον και οι τελικές αυξομειώσεις στις βουλευτικές έδρες.

Ο νομός Κυκλάδων διατηρεί τελικά την τέταρτη βουλευτική έδρα, καθώς δε θα υπάρξει η παραμικρή απώλεια. Ο νόμιμος πληθυσμός των Κυκλάδων όπως καταγράφηκε με την απογραφή του 2021, απέχει ελάχιστα από τον αντίστοιχο της απογραφής του 2011, επομένως οι βουλευτικές έδρες του νομού παραμένουν τέσσερις στον αριθμό.
Συγκεκριμένα, ο νόμιμος πληθυσμός των Κυκλάδων του 2021 είναι 122.738 κάτοικοι μέγεθος το οποίο αντιστοιχεί σε 3,60052 έδρες, οπότε με τη στρογγυλοποίηση που γίνεται, στις Κυκλάδες αναλογούν τέσσερις βουλευτικές έδρες, κάτι το οποίο θα ισχύσει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι την επόμενη απογραφή πληθυσμού το 2031.
πηγη Cyclades24.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.