ΤΟΠΙΚΑ

Οι Κυκλάδες δεν είναι Αττική – Καμία λογική η επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στην αγορά

Οι Κυκλάδες δεν είναι Αττική – Καμία λογική η επιβολή νέων περιοριστικών  μέτρων στην αγορά

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τις αποφάσεις που θα εισηγηθούν οι ειδικοί και θα λάβει η κυβέρνηση, με την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού ιδιαίτερα στην Αττική να φέρνουν στο προσκήνιο ακόμη και σενάρια για σκλήρυνση των μέτρων και επιστροφή σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών.

Στην κυβέρνηση αναμένουν με αγωνία την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, αλλά και τις εισηγήσεις των ειδικών – με την επιτροπή τους να συνεδριάζει σήμερα – καθώς ουδείς μπορεί με ασφάλεια αυτή τη στιγμή ν’ απαντήσει εάν θα τηρηθεί το αρχικό πλάνο για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Το θέμα είναι, σε περίπτωση επιβολής αυστηρών μέτρων, αν αυτά θα παρθούν οριζόντια ή αν θα αφορούν μόνο συγκεκριμένες περιοχές. Είναι πλέον εντελώς άδικο να εντάσσεται στο ίδιο καθεστώς απαγορεύσεων, προφυλάξεων και λήψης μέτρων προστασίας το λιανεμπόριο των Κυκλάδων με αυτό της Αττικής ή των υπολοίπων «κόκκινων» περιοχών.

Σε επίπεδο Κυκλάδων, σαφώς υπάρχουν ορισμένα κρούσματα σε Μύκονο και Σαντορίνη τα οποία προκαλούν προβληματισμό, όμως δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με την εικόνα που παρουσιάζει η Αττική και οι υπόλοιπες περιοχές οι οποίες πραγματικά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την πανδημία. Εξάλλου, στα υπόλοιπα νησιά, η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη με ήπια υγειονομικά δεδομένα. Σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων η αγορά λειτουργεί με τήρηση των μέτρων και σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάστηκαν οι ακραίες καταστάσεις συνωστισμού που είδαμε να συμβαίνουν στην Αττική.

Επομένως, δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική να επιστρέψει το λιανεμπόριο των Κυκλάδων σε μεθόδους λειτουργίας click away και να τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με περιοχές που είναι πραγματικά υγειονομικές «βόμβες».

Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.