ΤΟΠΙΚΑ

Οι ξενοδόχοι ζητούν να μην ανακοινώνονται οι περιοχές που εμφανίζουν κρούσματα κορονοϊού

Οι ξενοδόχοι ζητούν να μην ανακοινώνονται οι περιοχές που εμφανίζουν κρούσματα κορονοϊού

«Να λογαριάζουν τον ξενοδόχο» κατά την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα καλεί επί της ουσίας τις υγειονομικές αρχές της χώρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ζητώντας να μην αναλύεται η χωρική κατανομή των κρουσμάτων, εκτός εάν ο αριθμός είναι μεγάλος. Παράλληλα, επικρίνουν το υπουργείο Τουρισμού για τα καθυστερημένα μέτρα για τις χώρες προέλευσης τουριστών, για τα δύο μέτρα και σταθμά για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχείων και των χώρων εστίασης, και ζητούν επιπλέον μέτρα υποστήριξης του κλάδου. Μεγάλη μείωση στις κρατήσεις μετά την απόφαση για υποχρεωτικό τεστ πριν την είσοδο στη χώρα, βέλη και προς το υπουργείο Ανάπτυξης για τα δάνεια του Ταμείου Επιχειρηματικότητας που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί.

«Προκειμένου να αποφευχθεί η (μη σκόπιμη ασφαλώς) έμμεση στοχοποίηση των περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα, οι ανακοινώσεις να περιορίζονται σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων και να μην αναλύεται η χωρική κατανομή τους» ζητούν, μεταξύ άλλων, με επιστολή τους οι Ξενοδόχοι από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και τον υφυπουργό του, Μάνο Κόνσολα, επικαλούμενοι τον φόβο που εκφράζουν Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Σύμφωνα με την ΠΟΞ, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό τεστ στις οδικές πύλες εισόδου της χώρας είχε ως αποτέλεσμα το άμεσα πάγωμα και ακυρώσεις κρατήσεων από βαλκανικές χώρες, υποστηρίζοντας πως η πληρότητα ορισμένων περιοχών της βόρειας Ελλάδας έπεσαν στο 20%, από το 40-50% που είχαν βρεθεί. Οι Ξενοδόχοι προτείνουν μάλιστα να αναλάβουν οι ίδιοι τη μισή χρηματοδότηση της διενέργειας τεστ για τους τουρίστες, εφόσον αυτό βγει αρνητικό, ενώ ζητούν ουσιαστικά την άρση των απαγορεύσεων για τις χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.