ΤΟΠΙΚΑ

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Μυκόνου για το 2022

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Μυκόνου για το 2022

Διανύουμε στην τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς. Τρίτη συνεχή χρονιά χωρίς καρναβάλι φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως το νησί μας θα αποκτήσει καρναβαλικό χρώμα με εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 5 και 6 Μαρτίου στον γιαλό, παράλληλα με on line εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα μέσα στην εβδομάδα.

Κόντρα στις δύσκολες συνθήκες των καιρών, ο Δήμος Μυκόνου έρχεται να δώσει μια μικρή νότα χαράς και ξεγνοιασιάς στα παιδιά, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Το παραδοσιακό Γαϊτανάκι, ο Θησαυρός του Μερμελέχα, ένα υπέροχο Αποκριάτικο Τρενάκι και πρωτότυπα παιχνίδια, έρχονται με σκοπό να διασκεδάσουν και να δώσουν το στίγμα της Αποκριάς!

Παράλληλα “Ο Θησέας και ο Μινώταυρος” από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται σε on line παράσταση ενώ επίσης διαδικτυακά τα παιδιά μπορούν να μάθουν πως θα φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό με την βοήθεια των Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου.

Οι δράσεις ξεκινούν το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαρτίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ
18:00 Διαδικτυακό Εργαστήρι Χαρταετού από τους Ναυτοπροσκόπους Μυκόνου. Πρεμιέρα στη σελίδα Μύκονος Πολιτισμός, Αθλητισμός, Νέα Γενιά στο Facebook.

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ και για 15 ημέρες
ON LINE ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» Βιντεοσκοπημένη Θεατρική παράσταση από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Η πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, και οι περιπέτειες του. Μια εντυπωσιακή εικαστική απόδοση από τους ηθοποιούς, μέσα από την δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στη σκηνή.
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.
Για δηλώσεις συμμετοχής γράψτε «Θεατρική Παράσταση» και αποστολή στο culture@mykonos.gr. Η αποστολή θα γίνεται μέχρι εξαντλήσεως των κωδικών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

11:00 – 14:00 ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
Φτιάξτε ομάδες και ανακαλύψτε στα σοκάκια της χώρας τον κρυμμένο Θησαυρό του Μερμελέχα. Πληροφορίες και Αιτήσεις συμμετοχής στο γραφείο του Τμήματος Πολιτισμού στο ισόγειο του Δημαρχείου και στο 22893-60140 καθημερινά 08:00-16:00.

11:00 – 17:00 ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ
Ένα γαλάζιο τρενάκι, σαν μυκονιάτικο τρεχαντήρι, επανδρωμένο με κεφάτους καρναβαλιστές και μασκότ, επιβιβάζει μικρούς και μεγάλους, σε ένα καρναβαλικό δρομολόγιο κατά μήκος του γιαλού.
Επιβίβαση με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης/ Rapid test 48 ωρών/ Self Test 24 ωρών για κάτω των 17 ετών.
Αφετηρία: Πλατεία Μαντώ

14:00-18:00 ΣΑΜΑΤΟΤΣΑΡΚΑ
Απόκριες σημαίνει σαματάς, κέφι και τραγούδι…μια κεφάτι ομάδα καρναβαλιστών με τύμπανα, ντέφια και μαράκες θα βολτάρουν στο γιαλό και τα σοκάκια, θα χορεύουν και θα φωτογραφίζονται με τα παιδιά για να μας θυμίσουν ότι οι Απόκριες έφτασαν και πάλι στο νησί μας. Η Σαματότσαρκα θα πλημμυρίσει τον γιαλό και την Κυριακή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

11:00-12:00 ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ
Εντυπωσιακά γαϊτανάκια θα στηθούν στο γιαλό για να μοιράσουν τις πολύχρωμες κορδέλες τους σε όλα τα παιδάκια και υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, να πλέξουμε, να ξεμπλέξουμε και να στροβιλιστούμε σύμφωνα με το παραδοσιακό έθιμο. Σημείο Συνάντησης Πλατεία Μαντώ.

12:00 – 18:00 ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ
Ένα γαλάζιο τρενάκι, σαν μυκονιάτικο τρεχαντήρι, επανδρωμένο με κεφάτους καρναβαλιστές και μασκότ, επιβιβάζει μικρούς και μεγάλους, σε ένα καρναβαλικό δρομολόγιο κατά μήκος του γιαλού.
Επιβίβαση με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης/ Rapid test 48 ωρών/ Self Test 24 ωρών για κάτω των 17 ετών.

12:00 – 14:00 ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
Μια σειρά πρωτότυπων ψυχαγωγικών δράσεων οιοποίες με ασφάλεια, αποστάσεις και κυκλική ροή θα απασχολήσουν τα παιδιά με παιχνίδια ευστοχίας, limbo, γελοδιαδρομές, και θα τους μοιράσουν μάσκες, σερπαντίνες και καπέλα, σφυρίχτρες και καραμούζες! Πλατεία Μαντώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή αλλαγές που μπορεί να προκύψουν, ακολουθείστε την Σελίδα μας Μύκονος Πολιτισμός, Αθλητισμός, Νέα Γενιά και στο 22893-60140 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00-16:00

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.