ΤΟΠΙΚΑ

«Οι γυναίκες να βάζουν όρια στις σχέσεις τους»

«Οι γυναίκες να βάζουν όρια στις σχέσεις τους»
Είναι η συμβουλή της βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού προς τις γυναίκες που βασανίζονται στα σπίτια τους.

Να βάζουν όρια στις σχέσεις τους και να μιλούν στα κοντινά τους πρόσωπα για όσα τους συμβαίνουν». Αυτή είναι η συμβουλή της βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού προς τις γυναίκες που βασανίζονται στα σπίτια τους.
Κι όλο αυτό, με αφορμή τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, που «έχασε την ευκαιρία να δει το παιδί της να μεγαλώνει», όπως χαρακτηριστικά λέει στην «Espresso» η Μυκονιάτισσα βουλευτής.

Η Κατερίνα αποκαλύπτει ότι ως παιδί στο σχολείο βίωσε περιστατικό βίας και λόγω της δυσλεξίας της. «Μιλήστε, μην αφήνετε τέτοια περιστατικά στο σκοτάδι» επιμένει η Κατερίνα Μονογυιού. Ως ενήλικας, όμως, εκείνη δύσκολα κρατάει κακίες, και τη στενοχωρεί η έλλειψη ενσυναίσθησης. Κι όταν νιώσει κάπως έτσι, δηλαδή λυπημένη, οι πρώτοι άνθρωποι που το μαθαίνουν είναι ο πνευματικός της και οι παιδικές της φίλες.

Η Βουλευτής Κυκλάδων τόνισε:

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συγκλόνισε το πανελλήνιο. Δεν θα πω πώς το είδα ως πολιτικός, αλλά ως άνθρωπος και ως γυναίκα. Η σκέψη μου ήταν σε αυτό το κορίτσι που δολοφονήθηκε με αυτόν τον τρόπο, χάνοντας την ευκαιρία να δει το παιδί του να μεγαλώνει. Πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θεωρώ ότι θα πάρει τη σωστή απόφαση για την τιμωρία του θύτη. Συμβουλή μου προς όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι να βάζουν όρια στις σχέσεις τους, και να μιλούν στα κοντινά τους πρόσωπα και στην Πολιτεία για όσα τους συμβαίνουν. Τόσο τα θύματα όσο και πρόσωπα από το κοντινό τους περιβάλλον μπορούν να απευθυνθούν για συμβουλές στην εθνική τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 και μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο e-mail sos15900@isotita.gr. Στο ίδιο πλαίσιο δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα https://metoogreece.gr/, όπου συγκεντρώνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας, καθώς και οι δράσεις καταπολέμησής τους.

Έχω βιώσει ένα περιστατικό βίας κατά την παιδική ηλικία μου στο σχολείο. Κάθε μορφή βίας, είτε λεκτικής είτε σωματικής, είναι καταδικαστέα. Η Πολιτεία έχει το νομικό πλαίσιο και το οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Το μήνυμα είναι ένα: μιλήστε, μην αφήνετε τέτοια περιστατικά στο σκοτάδι.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.