ΤΟΠΙΚΑ

Οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ όλο το καλοκαίρι στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ όλο το καλοκαίρι στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εκατοντάδες είναι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) οι οποίοι «οργώνουν» τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς και οι Κυκλάδες, προκειμένου να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή.

Η επιχείρηση «Καταιγίδα στο Αιγαίο»βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι η μεγαλύτερη σε κλίμακα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, με τους εφοριακούς να μετακινούνται με θαλαμηγούς και πλωτά μέσα από νησί σε νησί, ενώ χρησιμοποιούν μέχρι και drone για να παρακολουθούν πολυτελή σκάφη, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις μεταμφιέζονται χρησιμοποιώντας ψεύτικα, μούσια, μουστάκια και περούκες, νοικιάζουν ξαπλώστρες σε παραλίες, κλείνουν τραπέζια σε επιχειρήσεις και δωμάτια σε ξενοδοχεία, πραγματοποιώντας με μεθοδικότητα την έρευνά τους για να διαπιστώσουν φορολογικές παραβάσεις.

Η έρευνα έχει επεκταθεί σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ξενοδοχεία, καταστήματα πώλησης ρούχων και κοσμημάτων για να διαπιστωθεί αν τα εμπορεύματα διακινούνται με νόμιμα τιμολόγια και αν κόβονται αποδείξεις λιανικής πώλησης. Μετά το θορυβώδες λουκέτο στο εστιατόριο του Τούρκου σεφ Salt Bae στη Μύκονο που δεν είχε κόψει αποδείξεις 25.800 ευρώ, η ΑΑΔΕ έκλεισε για λίγα 24ωρα πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο που έκανε «χρυσές δουλειές» χωρίς αποδείξεις. Επίσης η επιγραφή «αναστολή λειτουργίας λόγω φορολογικών παραβάσεων» αναρτήθηκε στη συνέχεια σε γνωστό κατάστημα ρούχων στη Μύκονο αλλά και σε πολυτελές εστιατόριο στη Ρόδο.

Σε επίπεδο Κυκλάδων, μετά τη Μύκονο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλα τα νησιά τα οποία παρουσιάζεται έντονη τουριστική δραστηριότητα όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος, η Σύρος κ.α. και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.