ΤΟΠΙΚΑ

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα της ασφάλειας

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα της ασφάλειας
Έκτακτη σύσκεψη για την ασφάλεια και αστυνόμευση του νησιού. Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στην Μύκονο παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με θέμα την ασφάλεια και την αστυνόμευση του νησιού.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε ότι παρόλες τις ενέργειες και τις διαμαρτυρίες που έχουμε διαχρονικά γίνει, είναι γεγονός ότι η Μύκονος δεν έχει την απαιτούμενη αστυνόμευση δεδομένης και της τουριστικής αύξησης που παρατηρείται κάθε χρόνο στο νησί και.

Ενημέρωσε επίσης τους παριστάμενους ότι φέτος στο νησί της Μυκόνου έχουν μεταβεί ειδικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας (ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ, Ασφάλεια κλπ) τα οποία συνδράμουν το έργο του Α.Τ. Μυκόνου.

Επίσης, έχει ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα με εξειδικευμένα στελέχη του στον τομέα της δίωξης ναρκωτικών. Όλα τα παραπάνω άτομα που στελεχώνουν τα κλιμάκια φιλοξενούνται δωρεάν με πρωτοβουλία και επιμέλεια της Δημοτικής Αρχής.

Στην συνέχεια το λόγο πήραν πολίτες και κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι ενημέρωσαν μέσα από ιδίες εμπειρίες τους για τα προβλήματα που δημιουργούνται από παράνομες συμπεριφορές και πράξεις και κατόπιν πήραν το λόγο οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι εξέθεσαν επίσης το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί της Μυκόνου και έκαναν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την δική τους πλευρά, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εστίασαν στο γεγονός της τεράστιας υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του Δήμου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Α. Την ανάγκη για μόνιμη κάλυψη όλων των θέσεων που προβλέπονται στα οργανογράμματα των Α.Τ. Μυκόνου και Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Β. Την αναγκαιότητα για άμεση αύξηση της οργανικής δύναμης, με τροποποίηση του οργανογράμματος του Α.Τ. Μυκόνου, με εκτίμηση των σημερινών συνθηκών του νησιού και την σύσταση Τμήματος Ασφαλείας, Τροχαίας και Τουριστικής Αστυνομίας.

Γ. Την ανάγκη για κατάρτιση από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στο νησί της Μυκόνου, 12 μήνες το χρόνο.

Δ. Την ανάγκη για παρουσία Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σταθερών πεζών περιπολιών ένστολων στον παραδοσιακό οικισμό την τουριστική περίοδο.

Ε. Τη σύσταση και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Μυκόνου.

ΣΤ. Την αναγκαιότητα για προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία καμερών ασφαλείας στα κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου της Μυκόνου, στον παραδοσιακό οικισμό, στην πλατεία της Άνω Μεράς και το σύνολο των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Ζ. Την εξέταση της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας με τη νέα δημοτική περίοδο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.