ΤΟΠΙΚΑ

«Οι Ανεμόμυλοι» πρεσβευτής του Ελληνικού τουρισμού στην Κίνα

«Οι Ανεμόμυλοι» πρεσβευτής του Ελληνικού τουρισμού στην Κίνα

Τα μέλη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Μυκόνου «οι Ανεμόμυλοι» με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να εκπροσωπήσουν χορευτικά τη Μύκονο σε γαστρονομικό φεστιβάλ στην Κίνα. Το event διοργανώθηκε στο Ιntercontinental στην πόλη Kunming της περιφέρειας Yunnan από τη κα Ζησουλη Μαρία ,σύμβουλο τουριστικής ανάπτυξης που δραστηριοποιείται σε νέες ταχεία αναπτυσσόμενες αγορές. Η παρουσίαση των νησιών Άνδρου και Μυκόνου και της ομορφιάς τους, από τον πρόξενο μας Κο Τασσιοπουλο, αλλά και από την κα Ζησουλη, ήταν πολύπλευρη και υποστηρίχτηκε από αντιπροσωπευτικό οπτικό υλικό σε όλη την πολυήμερη διοργάνωση..

Η εκδήλωση είχε την αιγίδα των δήμων Μυκόνου και Άνδρου καθώς και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως και του Ελληνικού προξενείου.

Τα ξενοδοχεία Palladium και Grecophilia από τη Μύκονο, συμμετείχαν στην πολιτιστική πρωτοβουλία με τις πολύ σημαντικές παραμέτρους και αλληλεπιδράσεις με την ευγενική χορηγία της αξίας ενός εισιτηρίου έκαστο. Ενώ ο κος Κουτσούκος Δημήτρης έστειλε αλλαντικά Μυκόνου και το Κτήμα του κου Ασημομύτη κρασί.

Ο Τάσσος Ξυδάκης που συνόδευσε και ηγήθηκε του χορευτικού σχήματος,και το ξενοδοχειο Αlbatros προσέφεραν μελοπιτα και κρεμμυδόπιτα Μυκόνου στους υψηλούς προσκεκλημένους,από προϊόντα δικής τους τοπικής παραγωγής,και άλλα τοπικά γλυκίσματα.

Ο πρόεδρος των Ανεμόμυλων Παναγιώτης Γαλάτης υπογράμμισε στην έναρξη της εκδήλωσης ότι «ταξιδεύοντας τους Ελληνικούς χορούς στη μακρινή Κίνα και πλαισιώνοντας ένα φεστιβάλ Ελληνικής γεύσης, επικοινωνείται με τον καλύτερο τρόπο η Ελληνική Παράδοση και ζώσα πραγματικοτητα, η αυθεντικότητα και η χαρά του ελληνικού τρόπου ζωής.»

Οι χορευτές μέλη των Ανεμόμυλων έκριναν πως τα ωφέλη για την κοινωνία της Μυκόνου,είναι βαρύνουσας σημασίας, με κυριότερο την τουριστική προβολή του νησιού, πάνω σε έναν πολιτιστικό αξονα που πλέον κινεί την ανάπτυξη και εδραίωση της ιδιαίτερης ταυτότητας και εμπειρίας που αποτελεί το ζητούμενο στρατηγικών στοχεύσεων και υγιούς οικονομικής προόδου.

Με την οικονομική συμμετοχή τους προσέφεραν την ευχέρεια να συμμετέχει ο Σύλλογος μας στη σημαντική αυτή δράση και θεωρούμε απαραίτητο να αναφερθούν ονομαστικά:
Παναγιώτης Γαλάτης (πρόεδρος)
Κουκά Ειρήνη (αντιπρόεδρος), Αναστασία Ασημομύτη(Γραμματεας), Ξυδάκης Τασσος (υπεύθυνος του χορευτικού σχήματος),Τσιγκας Νίκος, Βαρδαλαχος Γιάννης, Χατζηιωάννου Στέλλα, Μάμαλης Αργυρης.

Οι ελληνικές γεύσεις που τίμησαν δεόντως οι παρευρισκόμενοι ετοιμάστηκαν με μεγάλη φειδώ από τον chef Μουζάκη Νικόλαο και Θανάση Τσαπάρα. Ενώ του μουσικού σχήματος ηγήθηκε ο Ανδριώτης Ρέρρας Γεώργιος,ανηψιος του παραδοσιακού Μυκονιάτη οργανοπαίχτη κου Κοντιζά(Σεληνά) συνοδεία του Σταύρου Λάριου.

Οι Κινέζοι φίλοι και συνεργάτες ανταπέδωσαν θερμά και ειλικρινή συναισθήματα φιλίας με την ενεργή συμμετοχή, αινθουσιασμο, φωτογραφήσεις και διαφήμιση των νησιών μας σ αυτή την πολυπληθή αγορά που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο πολίτες.Το έντονο ενδιαφέρον υπογραμμίστηκε από τιμητικά παράπλευρα καλέσματα και ξεναγήσεις που αφορούσαν την τοπική ζωή και κουλτουρα αλλά και την υπερσυγχρονη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο σύλλογος μας, υγιές κύτταρο της Μυκονιάτικης πρωτοβουλίας και με σύμμαχο την τοπική κοινωνία ,αισθάνεται ότι δικαιώθηκε η προσπάθεια του να είναι σε συνεχή εγρήγορση και να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε ευκαιρία που αναδεικνύει τη Μύκονο .

Με γνώμονα πάντα το γενικό καλό της τοπικής κοινωνίας προβαίνει σε φιλόδοξα εγχειρήματα και εκφράζει ένθερμες ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξη και αυτού του φιλόπονου στόχου αλλά και όλους όσοι επικοινωνούν και εμψυχώνουν τις προσπάθειες αυτες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.