ΤΟΠΙΚΑ

Οι 10 Έλληνες στη λίστα Δισεκατομμυριούχων του Forbes-Ποιοι είναι οι 4 νέοι

Οι 10 Έλληνες στη λίστα Δισεκατομμυριούχων του Forbes-Ποιοι είναι οι 4 νέοι

Δέκα Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές και εφοπλιστές φιλοξενεί η ετήσια κατάταξη του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, που σημαίνει ότι έγιναν 4 προσθήκες σε σχέση με πέρυσι.

Τα νέα ελληνικά ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του 2024 είναι οι Γιώργος Προκοπίου, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Ανδρέας Μαρτίνος και Αθανάσιος Μαρτίνος.

Η δεκάδα

Με περιουσία 6,4 δισ. δολαρίων η Μαρία Αγγελικούση «αναρριχήθηκε» στο Νο 432 της συνολικής κατάταξης του Forbes (από Νο 455 το 2023) και βρίσκεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ των Ελλήνων. Ακολουθεί ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με 3,3 δισ. δολάρια, περιουσία ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το 2023 (3,2 δισ.). Τρίτος στην ελληνική λίστα, ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι: εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου & οικογένεια (2,6 δισ. δολ.) που είναι νέα άφιξη στο Νο 1.286 της λίστας, Κωνσταντίνος Μαρτίνος & οικογένεια (2,3 δισ. δολ.), Σπύρος Λάτσης & οικογένεια (2,2 δισ. δολάρια), ο οποίος είδε την περιουσία του να διογκώνεται κατά 700 εκατ. ευρώ, Βαρδής Βαρδινογιάννης & οικογένεια (2,2 δισ. δολ), Μαριάννα Λάτση & οικογένεια (1,8 δισ. δολ), Ανδρεάς Μαρτίνος & οικογένεια και Αθανάσιος Μαρτίνος & οικογένεια.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.