ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οδύσσεια το ταξίδι του ΑΟ Μυκόνου στην Σέριφο

Οδύσσεια το ταξίδι του ΑΟ Μυκόνου στην Σέριφο
Νίκη στη Σέριφο με 1-2 αλλά μεγάλη ταλαιπωρία η μετακίνηση.Η ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ άμεσα θα πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων.

Αφού γύρισε σχεδόν τις Κυκλάδες βόλτα με πολλά προβλήματα και τρεις μέρες να θαλασσοδέρνεται η αποστολή του ΑΟ Μυκόνου πήγε στην Σέριφο και έπαιξε και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που επικράτησε με σκορ 1-2.

Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην περιπέτεια των νέων παιδιών, εργαζομένων και που οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες και αναγκάζονται να φεύγουν από τα σπίτια τους τρεις μέρες για να φτάσουν στην Σέριφο, με διαδοχικές διανυκτερεύσεις στη Σύρο δυο βράδια και τεράστια έξοδα για ένα ποδοσφαιρικό ματς της κατηγορίας των ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Ίσως θα πρέπει στην ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ να επανεξετάσουν τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων και να μεγαλώσουν την αγωνιστική περίοδο μέχρι και τον Απρίλιο καθώς τότε είναι πιο εύκολες και οι μετακινήσεις των ομάδων.
Για την ιστορία η κριτική του αγώνα από το sportcyclades24.gr που βρέθηκε στο γήπεδο:

Την ήττα, με 1-2, γνώρισε ο Α.Ο. Σερίφου, στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της ομάδας στην έδρα της, για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με αντίπαλο τον Α.Ο. Μυκόνου, στην εξ΄ αναβολής αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της Ά Κατηγορίας Blue Star Ferries της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 22 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 15. Αμφότερες οι δύο ομάδες, διατηρήθηκαν στην 3η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στον αγώνα σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πολύ δυνατός αέρας. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Ράμπια τον είχε με το μέρος της και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και πίεζαν συνεχώς την αντίπαλη άμυνα. Η ομάδα του κ. Παχατουρίδη, που ήταν και ταλαιπωρημένη από το ταξίδι (ο αγώνας καθυστέρησε πάνω από μία ώρα λόγω της καθυστέρησης άφιξης του πλοίου που οφειλόταν στη φουρτούνα που επικρατούσε), είχε σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα Μπουρντένη, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις επενέβη σωτήρια υπερασπίζοντας άψογα την εστία του.

Στο 31ο λεπτό μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Α.Ο. Μυκόνου άνοιξε το σκορ. Μετά από μία σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Τσελαμι δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα, αντιθέτως την έστρωσε στον Μιχιλι που δεν έχασε την ευκαιρία να γράψει το 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να έχουν υπέρ τους τον αέρα, κάτι που, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, το εκμεταλλεύτηκαν άμεσα. Στο 55΄και ύστερα από κόρνερ, ο Ραζάκ πήρε την κεφαλιά, νικώντας αμυντικούς και Βαλσαμάκη σημειώνοντας το 0-2.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίχτες του Α.Ο. Σερίφου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ στη συγκεκριμένη φάση απ΄ όπου προήλθε το κερδισμένο κόρνερ.

Παρότι πολλοί πίστευαν πως το παιχνίδι τελείωσε, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ράμπια είχαν αντίθετη άποψη. Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο έγιναν άκρως απειλητικοί και έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση.

Αρχικά μείωσαν το σκορ στο 67ο λεπτό. ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ των Μυκονιατών, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποσοβήσει το γκολ, τον ανέτρεψε. Ο κ. Ζαράνης σφύριξε την εσχάτη των ποινών, ενώ την εκτέλεση ανέλαβε ο Νταής, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Μπουρντένη, ο οποίος διάλεξε τη σωστή γωνία και απέκρουσε. Η μπάλα έφτασε στον Λιβάνιο που με τη σειρά του την πάσαρε παράλληλα στον Σκοπελίτη, με τον τελευταίο να έχει πολύ εύκολο έργο, σπρώχνοντάς την απλά στα δίχτυα, για να γράψει το 1-2. Να σημειώσουμε για στατιστικούς λόγους ότι το φύλλο αγώνα αναφέρει ως σκόρερ τον Λιβάνιο Μαρίνο.

Στα εναπομείναντα λεπτά δε μειώθηκε η πίεση με τον Νταή να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 77΄και ακόμη μεγαλύτερη στις καθυστερήσεις όπου σε τετ α τετ με τον Μπουρντένη δε σημάδεψε σωστά, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Οι φίλοι των γηπεδούχων έφυγαν με γλυκόπικρη γεύση από το γήπεδο, καθώς είδαν στο τελευταίο εντός έδρας αγώνα της ομάδας τους, τους παίχτες να τα δίνουν όλα, χωρίς όμως να κερδίζουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας.  Αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους, τούς αντάμειψαν με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

 

Διαιτητής ήταν ο κ. Ζαράνης με βοηθούς τον κ. Αγγέλου και την κα Κουκά.

Α.Ο. Σερίφου (Ράμπιας): Βαλσαμάκης Κοσμάς, Παρίσης Κοσμάς, Παγιολάρι, Σκοπελίτης, Μουστάκας, Τσελάμι, Λιβάνιος Μαρίνος, Νταής, Βαλσαμάκης Κων., Ρεβίνθης Κων. (70′ Παρίσης Δ.), Παππάς (79′ Γεροντάρης).

Αναπληρωματικοί : Παρίσης Παν., Μποφίλιος Ι., Ρεβίνθης Ν., Γούναρης, Μαγουλάς Αν.

Α.Ο. Μυκόνου (Παχατουρίδης): Μπουρντένης, Βλαχόπουλος, Δήμα, Μπαλλής, Κουντουράς, Αλεξανδρόπουλος, Σουλιόπουλος (90′ Πάπα), Ραζάκ, Αλμπάνης, Μιχίλι (74′ Μπαϊρακτάρι), Παπαδόπουλος (51′ Δημητρανόπουλος).

Αναπληρωματικοί : Ψυλιάς

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.