ΤΟΠΙΚΑ

Oδός “Μαλαματένιας – Φιλιππή Κοντιζά”

Oδός “Μαλαματένιας – Φιλιππή Κοντιζά”
Την μετονομασία της οδού Μαλαματένιας στη Χώρα σε οδός "Μαλαματένιας - Φιλιππή Κοντιζά" αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Η υπ.αριθμ. 178/2017 απόφαση του δ.σ. μετά την έγκρισή της από τα αρμόδια όργανα, ήρθε για επικύρωση στις 9 Ιουλίου κατά την συνεδρίαση του Σώματος.

Κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μετονομασία της οδού «Μαλαματένιας» σε οδό «Μαλαματένιας – Φιλιππή Κοντιζά», έγινε δεκτό και ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς με εισήγησή του ζήτησε από το Σώμα να προχωρήσει στην σχετική απόφαση.

Σκοπός της απόφασης σύμφωνα με τον Δήμαρχο είναι να αναγνωριστεί η προσφορά του αείμνηστου Φιλιππή Κοντιζά στην τουριστική ανάπτυξη της Μυκόνου καθώς «η συγκεκριμένη οδός είναι ευρέως γνωστή με αυτήν την ονομασία και για την αποφυγή συγχύσεων» των επισκεπτών και μη.

Η απόφαση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρών δήλωσαν ο κ. Ευάγγελος Μπόνης και η κ. Άννα Καμμή, ενώ ο κ. Φρατζέσκος Βιγλιάρης, αν και εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τα κριτήρια που πρέπει να θέτει ο Δήμος για αυτές τις αποφάσεις τελικά ψήφισε υπέρ της μετονομασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Βιγλιάρης, «η συνεισφορά του συγκεκριμένου επιχειρηματία κυρίως την δεκαετία του 1970 υπήρξε σημαντική στον τουρισμό, ήταν όμως μαζί με αρκετούς άλλους Μυκονιάτες καθοριστική αλλά όχι μοναδική». Επεσήμανε δε ότι μια τέτοια απόφαση πιθανόν να αδικήσει μια σειρά Μυκονιατών πρωτοπόρων του τουρισμού, όπως και ανθρώπων επισκεπτών που διαδίδοντας το, το έκαναν γνωστό στον έξω κόσμο. Επίσης τόνισε ότι για τέτοια ζητήματα θα πρέπει να οριστούν κριτήρια και τότε θα βρεθούν και τα πρόσωπα και θα αποφευχθούν τυχόν διχαστικές αντιλήψεις για το αν ένα πρόσωπο δικαιούται τέτοια τιμή. Άποψή με την οποία συμφώνησαν και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι: Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, Αλέξανδρος Κουκάς, Δημήτρης Κοντιζάς, Μιχάλης Ζουγανέλης, Γιώργος Ρουσουνέλος, Αντωνία Ανδρονίκου, Γιώργος Μπουγιούρης, Πέτρος Σταυρακόπουλος, Σταύρος Γρύμπλας, Φρατζέσκος Βιγλιάρης, οι οποίοι και ήταν παρών στην συγκεκριμένη συζήτηση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.