ΤΟΠΙΚΑ

Οδεύουμε προς ολοταχώς για περιορισμό των δρομολογίων στα νησιά

Οδεύουμε προς ολοταχώς για περιορισμό των δρομολογίων στα νησιά
Δείτε όλα τα σενάρια για το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες

Σχέδιο για τον περιορισμό των μετακινήσεων των ταξιδιωτών της ακτοπλοΐας από και προς τα νησιά επεξεργάζεται η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες.

Ζητούμενο είναι, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να ταξιδεύουν από και προς τα νησιά, μόνο όσοι έχουν ανάγκη μετακίνησης, με την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση και εφοδιασμό των νησιωτικών αγορών με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών υπό την προεδρία του υπουργού Γιάννης Πλακιωτάκη, με τη συμμετοχή και των διοικήσεων των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Τρία σενάρια έπεσαν στο τραπέζι για το πώς μπορεί να ρυθμιστεί η απόφαση αυτή:

Το πρώτο προβλέπει τη ναύλωση πλοίων από το δημόσιο προκειμένου να δρομολογηθούν στις απαιτούμενες γραμμές με συχνότητα ένα πλοίο ανά ημέρα ή ανά δύο ημέρες.

Το δεύτερο σενάριο αφορά την ανάληψη των λειτουργικών εξόδων των πλοίων που θα μείνουν στις γραμμές από το δημόσιο, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι γραμμές θα επιδοτούνται για όλο το χρονικό διάστημα της έκτακτης περιόδου.

Το τρίτο σενάριο αφορά την επίταξη των πλοίων σε περίπτωση που τα μέτρα συγκεντρώσουν έντονες αντιδράσεις από τα ναυτεργατικά σωματεία.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και να εφαρμοστούν άμεσα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.