ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βερώνης ξανά υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου;

Ο Βερώνης ξανά υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου;
Οργιάζουν οι φήμες στη Μύκονο ότι ο πρώην δήμαρχος με τις δικαστικές περιπέτειες θα είναι ξανά υποψήφιος

Πρόκειται για μια είδηση που θα προκαλέσει πάταγο στην κοινωνία της Μυκόνου αν πράγματι επαληθευτούν τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί τις  τελευταίες μέρες στο νησί και κάνουν λόγω για πιθανή εμπλοκή εκ νέου στα πολιτικά πράγματα του δήμου Μυκόνου του πρώην δημάρχου.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στη Μύκονο ο Χρήστος Βερώνης, που παραιτήθηκε  από την δημαρχία του νησιού την Πρωτοχρονιά του 2009 και μετά από 18 χρόνια και 5 θητείες στον Δήμο Μυκόνου, έχει ήδη καταρτίσει την ομάδα του που αποτελείται από παλιούς του συνεργάτες στον Δήμο και θα κατέλθει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Βέβαια είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τις δικαστικές περιπέτειες του Βερώνη που είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για ισόχρονο διάστημα για υπόθεση που αφορούσε τον Δήμο Μυκόνου και είχε καταδικαστεί  από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου.

Μια απόφαση όμως που εξέπεσε στο εφετείο το 2014 όταν τα δεδομένα άλλαξαν για τον Χρήστο Βερώνη ο οποίος αθωώθηκε  αφού το δικαστήριο τότε έκρινε ότι τα στοιχεία που υπήρχαν είς βάρος του πρώην δημάρχου δεν ήταν ικανά να αποδείξουν την ενοχή  του με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η ποινή που αρχικά του είχε επιβληθεί.

Με την αποχώρηση Βερώνη σε όλους τους τόνους η απερχόμενη δημοτική αρχή εκείνη την εποχή στη Μύκονο έδινε το πνεύμα του ανέμου της αλλαγής και κυρίως των φρέσκων προσώπων  που έπρεπε να μπουν μπροστά για να ασχοληθούν με τα κοινά όπως σε όλους τους τόνους έλεγαν.

Οι καιροί ομως αλλάζουν με ταχύτητα φωτός και ο 65χρονος πρώην δήμαρχος Βερώνης, με τις πέντε θητείες στη δημαρχία,είναι πολύ πιθανό να κατέλθει εκ νέου στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσει την δημαρχία του νησιού από τον 36χρονο Κωνσταντίνο Κουκά δήμαρχο σήμερα  της Μυκόνου καθώς και την τελευταία τετραετία.

Το παρασκήνιο της πιθανής εμπλοκής Βερώνη εκ νέου στα κοινά έχει μεγάλο ενδιαφέρον και από πλευράς συνεργατών του  καθώς φήμες αναφέρουν ότι μαζί του δεν αποκλείεται να είναι και παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι στο νησί που είχαν στο παρελθόν εμπλοκή με τον Βερώνη(ήταν συνεργάτες του) στις δραστηριότητες του και στην θητεία του στο Δήμο Μυκόνου.

Τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί για την ώρα και άπαντες περιμένουν αν επαληθευτούν οι φήμες και αν θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση Βερώνη για την υποψηφιότητα του αλλά και από ποιον πολιτικό σχεδιασμό θα πάρει το χρίσμα ή θα είναι ανεξάρτητος…

Τότε πράγματι το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο σε όλα τα επίπεδα καθώς δεν περιμένουν πολλοί εκ νέου  εμπλοκή του πρώην δημάρχου στα πράγματα…

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.