ΤΟΠΙΚΑ

Ο τουρισμός εκτόξευσε τους εμβολιασμούς στη Μύκονο

Ο τουρισμός εκτόξευσε τους εμβολιασμούς στη Μύκονο
Στην Καθημερινή μίλησε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Μύκονο

Ο τουρισμός εκτόξευσε τους εμβολιασμούς στη Μύκονο

emvoliasmoi-tesseris-dimarchoi-miloyn-stin-k-gia-tin-epicheirisi-peitho-ta-giati-ton-chamilon-tachytiton6Στις κυκλάδες, η απόπειρα να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η τουριστική ζήτηση φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τις εξαιρετικές επιδόσεις της Μυκόνου, με 89,15% ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης (77,31% και με τις δύο δόσεις).

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, οι κάτοικοι πέραν της υγείας έθεσαν ως στόχο συνειδητά και την καλή πορεία της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξαιρετική πορεία του εμβολιασμού στο νησί, συμπαρέσυρε και τους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου και της εστίασης και για αυτό τον λόγο η Μύκονος έχει φτάσει στο 60 – 70% των αφίξεων του 2019.

Ερωτηθείς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ο κ. Κουκάς σημείωσε πως έχουν μείνει πολύ λίγοι και πως στο νησί υπήρχε μικρότερο ποσοστό αρνητών από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Μυκόνου εξέδωσε σήμερα δημόσια ανακοίνωση επισημαίνοντας πως «δεν επιτρέπεται ούτε εφησυχασμός, ούτε επανάπαυση»

«Οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα, να αποτρέψουμε επανεμφάνιση πολλών κρουσμάτων, να διασφαλίσουμε τη δυναμική της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη διασκέδαση, στην ψυχαγωγία, στην ασφάλεια, στην ίδια τη ζωή», πρόσθεσε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.