ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Τουρισμός δέχεται σοβαρό πλήγμα, προέχει όμως η υγεία και η ασφάλεια»

«Ο Τουρισμός δέχεται σοβαρό πλήγμα, προέχει όμως η υγεία και η ασφάλεια»

Ο Ανδρέας  Φιορεντίνος τοποθετήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας αυτό το καλοκαίρι στον τουρισμό με προτάσεις και διαπιστώσεις σχετικά με το μέλλον.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι το  καλοκαίρι που διανύουμε δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί “κανονικό”.  Όσο η πανδημία  επισκιάζει τις ζωές όλων των κατοίκων του πλανήτη, τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εξ΄ αιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά. Γιατί είμαστε σε μάχη. Με έναν αόρατο εχθρό που συνεχώς εξελίσσεται.

Για να διεκδικήσουμε συντεταγμένα την επιστροφή μας στην κανονικότητα με ασφάλεια, θα πρέπει επίσης  όλοι να συμφωνήσουμε ότι η προτεραιότητα είναι η Δημόσια Υγεία και η προστασία της.  Και πάνω σε αυτή τη διαπίστωση δεν χωρούν εκπτώσεις, δεν υπεισέρχεται το ενδεχόμενο μη τήρησης μέτρων προστασίας.

Δεν μπορεί κανείς μας να είναι αδιάφορος όταν το ζητούμενο είναι η ασφάλεια και η υγεία της κοινότητας, του προορισμού, των εργαζόμενων και των επισκεπτών.  Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ότι λέμε δημόσια και το κυριότερο θα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς χωρίς αμφισβήτηση, χωρίς κριτική.

Γιατί μόνο οι εξειδικευμένοι επιστήμονες είναι σε θέση να αξιολογήσουν ορθά τα επιδημιολογικά στοιχεία. Μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν κατευθύνσεις. Οποιοσδήποτε άλλος κάνει δημόσιες τοποθετήσεις με ύφος και λόγο αυθεντίας χωρίς να διαθέτει γνώσεις, δεν συμβάλει στο συλλογικό καλό, στην επιστροφή στην κανονικότητα της κοινωνίας μας και στην ασφάλεια των πολιτών.

Γιατί βλέπουμε καθημερινά πολλούς “ειδικούς” να κάνουν δημόσιες δηλώσεις  και να αξιολογούν τα μέτρα που ανακοινώνονται. Με αφετηρία τις δικές τους προσδοκίες. Όμως επιτέλους,  θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να αφήσουμε τον δημόσιο λόγο στους ειδικούς. Ακόμα και αυτοί, καλό θα ήταν να έχουν κοινή γραμμή και συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να μην αφήνουν περιθώρια σε “γραφικούς” να διαστρέψουν τα λεγόμενά τους και να συμβάλουν στην τάση παραπληροφόρησης που είναι ορατή και διχάζει την κοινωνία.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών προστατεύουμε τον τόπο μας, τους συμπολίτες μας, τις επιχειρήσεις μας, τους επισκέπτες μας και εν τέλει το brand Ελλάδα. Μία ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση συντεταγμένα και με τη δέουσα σοβαρότητα.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η κατάσταση δεν χαροποιεί κανένα. Όταν επιβάλλονται περιορισμοί στη διασκέδαση, την εστίαση και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες αναψυχής  πολλές επιχειρήσεις υποφέρουν. Ειδικά ο κλάδος του Τουρισμού, δέχεται σοβαρότατο πλήγμα. Όμως προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλειά μας.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά την κατάσταση και δεν κάνει τίποτε λιγότερο  – τίποτε περισσότερο από ότι κάνουν οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Όλα τα  μέτρα κατά της πανδημίας εφαρμόζονται σύμφωνα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών ευρημάτων. 

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Οι  πολίτες, συντεταγμένα πρέπει να αποδέχονται και να συμμορφώνονται άμεσα με τα μέτρα που υποδεικνύονται. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς καθυστερήσεις.

Είναι βέβαιο ότι η υπεύθυνη στάση μας  θα μας αποζημιώσει στο μέλλον.»

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.