ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μικραίνει τις Κυκλάδες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μικραίνει τις Κυκλάδες»
O Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Κέα του Νομού Κυκλάδων

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Κέα του Νομού Κυκλάδων και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στέκομαι δίπλα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το Δήμαρχο και τους κατοίκους της Κέας.

, απΕίμαι αντίθετος στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να “μικρύνει” τις Κυκλάδεςοσπώντας με τρόπο πρωτοφανή τη Μακρόνησο από την Κέα μετά από τόσα χρόνια!

Η απόφαση προσάρτησης της Μακρονήσου στην Λαυρεωτική είναι απαράδεκτη και προσβάλλει την Κέα και τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου!».

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε ως αναφορά η έγγραφη διαμαρτυρία του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Κέας, κ. Ιωάννη Ευαγγέλου και όλων των Δημάρχων του Νομού Κυκλάδων, με το οποίο εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους σχετικά με την επικείμενη, αψυχολόγητη και άνευ προηγουμένου διοικητική απόσπαση της νήσου Μακρόνησος από την Κέα και τη μεταφορά της στη Λαυρεωτική.

Με το έγγραφο επισημαίνεται, ότι η Μακρόνησος ανήκει ιδιοκτησιακά στην Κέα από το 1830, επισημαίνοντας ότι η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για τη διοικητική μεταφορά της είναι απαράδεκτη, θίγει και προσβάλλει την Κέα και τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου με τρόπο πρωτοφανή.

Ως εκ τούτου, με το έγγραφό του ο Δήμος, εκφράζει την απόλυτη διαφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του νησιού για οποιαδήποτε θεσμική αλλαγή πάνω στο διοικητικό καθεστώς της Μακρονήσου και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να σεβαστεί την ιστορία της Μακρονήσου και της Κέας και να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση προσάρτησης της Μακρονήσου στην Λαυρεωτική

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.