ΤΟΠΙΚΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου για την αξιολόγηση

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου για την αξιολόγηση

Μέσα σε αυτήν την παγκόσμια και πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αντί να έχει ως στόχο την υλοποίηση ενός συγκροτημένου και επιστημονικά καταρτισμένου σχεδίου αντιμετώπισής της, προκειμένου τα σχολεία να λειτουργούν με ασφάλεια, παραμένει εμμονικά στοχοπροσηλωμένη στο να ξεδιπλώνει με όλο και μεγαλύτερη ένταση το αναχρονιστικό και αυταρχικό της πλαίσιο για την εκπαίδευση.

Τη στιγμή που όχι μόνο δεν έχει διαθέσει μια επιπλέον αίθουσα για την αποφυγή του συνωστισμού, αλλά ουσιαστικά νομοθετεί μέτρα αύξησής του – πρόσφατο παράδειγμα η Υ. Α για την ώρα αποχώρησης στα νηπιαγωγεία – τη στιγμή που καθημερινά αυξάνουν τα τμήματα και τα σχολεία που κλείνουν λόγω θετικών δειγμάτων κορωνοϊού, τη στιγμή που ολόκληρες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» , τη στιγμή που οι περισσότεροι ανησυχούν για τις ζωές τις δικές τους και των αγαπημένων τους προσώπων, που τόσοι συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι και δυστυχώς αρκετοί χάνουν τη μάχη με τον ιό, η μόνη έγνοια του Υπουργείου είναι πώς θα καταφέρει να περάσει ό, τι πιο αντιεκπαιδευτικό και παταγωδώς αποτυχημένο έχει εφαρμοστεί αλλού.

Σε αυτό το σκοτεινό τοπίο το υπουργείο Παιδείας , χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και με όλη την κοινωνία στον «πάγο», σ’ ένα σκοτεινό περιβάλλον αναίρεσης θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση!

Για εμάς, τη μαχόμενη εκπαίδευση, που καθημερινά βρισκόμαστε στα σχολεία και βιώνουμε στο έπακρο κάθε τι που σχετίζεται με αυτά, αλλά συγχρόνως αποτελούμε  απλούς και μόνο εντολοδόχους αποφάσεων που λαμβάνονται ερήμην μας, παλεύοντας να αντιπαρέλθουμε τις αντιξοότητες, υπερασπιζόμενοι τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών μας, το δημόσιο σχολείο και τον παιδαγωγικό μας ρόλο, η απάντηση είναι μόνο μία:    

Συσπείρωση , αγωνιστική κινητοποίηση και δράση.

  • Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης που ετοιμάζει η κυβέρνηση χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
  • Επικαιροποιούμε την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης εκπαιδευτικών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) που αφορούν αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33, 34, 35, 36 καθώς και τις εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις (Απόφαση Αριθμ. 6603/ΓΔ4/20-01-2021).
  • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕαξιοποιώντας τη δυναμική που δίνουν οι 77 σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ που έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις ,να προχωρήσουν στην κήρυξη απεργίας – αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης του ν. 4692/2020 και τις εφαρμοστικές αποφάσεις
  • Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις Ε.Λ.Μ.Ε. να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα για να δώσει ο κλάδος τη μάχη αυτή.
  • Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.