ΤΟΠΙΚΑ

Ο Σπύρος Αποστόλου για το μεγάλο θέμα του περιβάλλοντος και των ΧΥΤΑ

Ο Σπύρος Αποστόλου για το μεγάλο θέμα του περιβάλλοντος και των ΧΥΤΑ
Μια ακόμη ουσιαστική τοποθέτηση με προτάσεις από τον υποψήφιο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Σπύρο Αποστόλου

Ο Σπύρος Αποστόλου καταθέτει προτάσεις με ουσία για τον μεγάλο θέμα του περιβάλλοντος.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

«Φο.Δ.Σ.Α. – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Από το 2021, τόσο η λειτουργία όσο και η διαχείριση των νησιωτικών Χ.Υ.Τ.Α. βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Νοτίου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει και πρωτοστατεί στην εκτέλεση έργων κρίσιμου περιβαλλοντικού μεγέθους, για την ισόρροπη εξέλιξη των νησιωτικών κοινωνιών, όπου οι διαχείριση των απορριμμάτων στερείται των δυνατοτήτων των μεγάλων αστικών κέντρων.

Τόσο ο αριθμός των Χ.Υ.Τ.Α., όσο και η πολυδιάσπαση των υποστηρικτικών λειτουργιών αποτελούν εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε. Σχέδιο δύσκολο και επίπονο, αλλά απολύτως αναγκαίο.

Στον τομέα αυτό, η καινοτομία και η εφαρμογή περιβαλλοντικής τεχνολογίας αιχμής στην διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι πολυτέλεια‧ είναι επιτακτική ανάγκη.

Η ανάπτυξη ενός μοντέλου διαχείρισης, ειδικευμένου για νησιωτικές περιοχές με περιοδικά ραγδαίες αυξομειώσεις πληθυσμών και εφαρμοσμένου σε βιομηχανική κλίμακα, είναι η πολιτική που παράγει τα σύγχρονα περιβαλλοντικά έργα μεγάλης κλίμακας. Είναι ο δρόμος για το παρόν και το μέλλον!»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.