ΤΟΠΙΚΑ

Ο Σπύρος Αποστόλου για την Μύκονο την συνεκτικότητα τις μεταφορές και την πολιτική προστασία

Ο Σπύρος Αποστόλου για την Μύκονο την συνεκτικότητα τις μεταφορές και την πολιτική προστασία
Κάθε μέρα και από μια παρέμβαση με ιδέες και προτάσεις σε θέματα ζωτικής σημασίας για την Μύκονο και τους κατοίκους της

Ο Σπύρος Αποστόλου είναι τεχνοκράτης, ένας άνθρωπος με προτάσεις και όραμα για το νησί, τις καταθέτει καθημερινά και δείχνει τον δρόμο.

Πολυτέλεια για την Μύκονο οι γνώσεις του που θα αποτελέσουν φάρο την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι υποψήφιος.

Αλιεύσαμε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο ένα θέμα εξόχως σημαντικό:

ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Από την πρώτη μέρα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τους Δήμους, ξεκινά ο νομικός χαρακτηρισμός του νησιωτικού οδικού δικτύου, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα των νησιωτών.

Αξιολογούνται οι συνδέσεις του τοπικού οδικού δικτύου με τις πύλες εισόδου (λιμάνια-αεροδρόμια) και σχεδιάζονται οι κατάλληλες δομές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Επανακαθορίζεται και προγραμματίζεται ο φόρτος των τοπικών δικτύων για την ομαλοποίηση του κυκλοφοριακού ζητήματος, προτείνοντας συνδυαστικά εναλλακτικές μορφές μετακίνησης.

Προδιαγράφεται με όρους πολιτικής προστασίας η διασύνδεση των νησιών, ώστε να θωρακιστεί η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων τους, έναντι των ακραίων επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Η συνεκτικότητα μεταξύ των νησιών και εντός των νησιωτικών πόλεων αποτελεί πρόκληση. Το Νότιο Αιγαίο για άλλη μια φορά, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να αποτελέσει παράδειγμα για την επιμονή του να ξεπερνά τις δυσκολίες, πρωτοστατώντας στις λύσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.