ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Ραγκούσης προσέλαβε εικονικά τα παιδιά του για να αυξάνει τα έξοδα της βίλας και να παίρνουν και επίδομα ανεργίας»- Τι απαντά ο ίδιος

«Ο Ραγκούσης προσέλαβε εικονικά τα παιδιά του για να αυξάνει τα έξοδα της βίλας και να παίρνουν και επίδομα ανεργίας»- Τι απαντά ο ίδιος
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Απογευματινής - ΝΔ: O κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από το δάχτυλό του

Πληροφορίες για «εικονικές προσλήψεις» των παιδιών του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εισπράττουν επιδότηση ανεργίας, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Απογευματινή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Ραγκούσης προσέλαβε πλασματικά δύο από τα τρία παιδιά του και τα δήλωνε ως υπαλλήλους στην ατομική του επιχείρηση, δηλαδή στη βίλα της Πάρου, με αποτέλεσμα αφενός να αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, και συνεπώς να πληρώνει λιγότερο φόρο, και αφετέρου τα παιδιά του να είναι δικαιούχοι και να λαμβάνουν ακόμη και σήμερα εποχικό επίδομα ανεργίας.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε «εικονικές προσλήψεις» των δύο εκ των τριών παιδιών του ως εποχικών υπαλλήλων στην επίμαχη βίλα, την οποία αξιοποιεί ως επιχείρηση, για το χρονικό διάστημα 18-06-2022 έως και 17-10-2022, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες.

efka2
Σύμφωνα με τα έγγραφα, πριν από έναν χρόνο, με τη λήξη των συμβάσεων απασχόλησής τους, ο γιος και η κόρη Ραγκούση έκαναν την προβλεπόμενη αίτηση στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να λάβουν το επίδομα εποχικών εργαζόμενων που προβλέπεται και αυτή τη στιγμή επιδοτούνται ως άνεργοι μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Σύμφωνα με την «Απογευματινή», στη βάση της εικονικής αναγγελίας πρόσληψης στην οποία έχει προβεί ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως σημειώνει η αρμόδια υπηρεσία στις παρατηρήσεις της, η κόρη του επιδοτείται ως εποχική εργαζόμενη τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο από το Ταμείο Ανεργίας (συγκεκριμένα από τις 8 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 7 Ιουνίου 2023 – ημέρες 150) με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο 1.971 ευρώ και, αντίστοιχα, ο γιος του από τις 23 Νοεμβρίου 2022 έως τις 22 Μαΐου 2023 με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο πιστώσεων 2.461 ευρώ.

apogeefka

Συνολικά, δηλαδή, μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, τα ενήλικα παιδιά του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εισπράξει 4.432 ευρώ ως επίδομα ανεργίας εποχικών υπαλλήλων στον τουρισμό, με βάση την πρόσληψή τους στην τουριστική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται την οικογενειακή υπερπολυτελή βίλα στην Πάρο.

Μάλιστα, την ίδια πρακτική φέρεται να είχε ακολουθήσει και την προηγούμενη σεζόν, καθώς φαίνεται ότι είχε δηλώσει και πάλι ως εργαζόμενους τα δύο από τα τρία παιδιά του. Χωρίς, όμως, να πιστοποιείται στην περίπτωση αυτή αν έλαβαν στη συνέχεια το προβλεπόμενο επίδομα εποχικών εργαζομένων.

apogeymatini


Η απάντηση του Γιάννη Ραγκούση

Ο τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτησή του στο Facebook, απάντησε στο δημοσίευμα ως εξής.

«Τολμούν και με κατηγορούν ότι τα 2 παιδιά μου, φοιτητές 25 και 23 ετών, αντί να εργαστούν σεζόν σε άλλες επιχειρήσεις, τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκαν με πλήρη ασφάλιση στην επιχείρησή μου, δίνοντάς μου τη δυνατότητα για πρώτη φορά από το 2014, να μην απασχοληθώ εγώ με τις πολλαπλές εργασίες που απαιτούνται ανά πάσα στιγμή, καθημερινά, κάθε σεζόν, ώστε να παρέχεται ένα ποιοτικό και υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τη δική του εκδοχή.

«Πρόκειται για μία από τις πιο βρώμικες και πλαστογραφημένες πολιτικές επιθέσεις από το σύστημα Μητσοτάκη σε πολιτικό του αντίπαλο, μέσα από τη σημερινή Απογευματινή.

Αφού εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με τα ψέματα για το δάνειο του ΟΕΚ και τα δήθεν ανακριβή Πόθεν Έσχες, σήμερα αποτολμούν το αδιανόητο.

Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν ότι ως βουλευτής διόρισα ρουσφετολογικά τα παιδιά μου στο δημόσιο. Διότι δεν τα διόρισα.

Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν ότι σε έλεγχο κλιμακίου του ΕΦΚΑ ή του ΣΕΠΕ – από τους διαρκείς που γίνονται το καλοκαίρι – βρέθηκαν να εργάζονται τα παιδιά μου ανασφάλιστα στην επιχείρησή μου, με σκοπό την εισφοροκλοπή από εμένα σε βάρος του ΕΦΚΑ.

Διότι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.