Η νέα δημοτική Αρχή Μυκόνου και προσωπικά ο δήμαρχος Χρήστος Βερώνης ανέλαβαν τα ηνία του νησιού με «σημαία» τους να μπει τάξη στα κακώς κείμενα, με βασικό τα καταστήματα που λειτουργούσαν με ανεξέλεγκτο τρόπο παρά τις καταγγελίες που τους βαραίνουν, όπως έλεγαν προεκλογικά.

Για να βάλεις όμως τάξη και να διορθώσεις παθογένειες θα πρέπει πρώτα να δίνεται το καλό παράδειγμα από τους έχοντες την εξουσία και τις επιχειρήσεις τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρηματίας του νησιού Σταύρος Γρύμπλας, ιδιοκτήτης ενός από τα «φασαριόζικα» καταστήματα στην χώρα της Μυκόνου όπου έχει καθημερινά πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες – κατά παράβαση του ωραρίου λειτουργίας – παραλύοντας στην κυριολεξία τη διέλευση σε κεντρικό σημείο της χώρας καθώς γίνεται «κατάληψη» όλων των γύρω χώρων από το εν λόγω κατάστημα. Οι καταγγελίες σχεδόν καθημερινές, οι επισκέψεις της Αστυνομίας συχνές, συνεχίζοντας ωστόσο χωρίς να υπάρχει κάποια συμμόρφωση.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται και εκφράζονται από την τοπική κοινωνία αλλά και τις αρμόδιες Αρχές είναι πως γίνεται να συνεχίζει να λειτουργεί με άδεια για ελάχιστα τραπεζοκαθίσματα, μία τουαλέτα και λίγα τετραγωνικά ενώ «καταπατά» τις αυλές των όμορων καταστημάτων, χωρίς καμία πρόσβαση για ΑμΕΑ και να χρησιμοποιεί μέχρι και τον αύλειο χώρου του Ναυτικού Μουσείου.

Τι σκοπεύει να πράξει ο δήμαρχος Μυκόνου με τον «ζωηρό» πρόεδρο του ΔΣ και πως θα επιβάλλει στα υπόλοιπα καταστήματα την τήρηση του ωραρίου και όλων των νόμιμων διαδικασιών; Τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού ή μήπως είναι ιδέα μας;

Θα επανέλθουμε…