ΤΟΠΙΚΑ

Ο πατήρ Αντώνιος στη Μύκονο

Ο πατήρ Αντώνιος στη Μύκονο
Πήρε τον τίτλο του καλύτερου Ευρωπαίου πολίτη για το 2018

Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη έλαβε χώρα στο δημαρχείο της Μυκόνου καθώς ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς υποδέχτηκε τον πατήρ Αντώνιο έναν ενάρετο και ευλογημένο άνθρωπο.

Ο δήμαρχος τόνισε:

«Καλωσορίσαμε τον καλύτερο Ευρωπαίο πολίτη για το 2018 μαζί με τα παιδιά του, στο καλύτερο νησί της Ευρώπης!

Η παρουσία του π. Αντωνίου τιμά το νησί μας.

Όλοι οι Μυκονιάτες δηλώνουμε θαυμαστές του ιερού έργου που επιτελεί και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε!

#μυκονος #κιβωτος_του_κοσμου #mykonos»

Ο πατήρ Αντώνιος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την «Κιβωτό του Κόσμου», πήρε τον τίτλο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 για τη φιλανθρωπική του δράση, μία πολύ σημαντική διάκριση που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έλαβαν συνολικά τρείς μη κυβερνητικοί οργανισμοί από την Ελλάδα.

Πρόκειται για την “Κιβωτό του Κόσμου”, που δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας και της προστασίας μητέρας και παιδιού, τη ΜΚΟ «HOPEgenesis» που ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «’Ανεμος Ανανέωσης»που δραστηριοποιείται στον τομέα της στήριξης και της ένταξης στην κοινωνία ιδιαίτερα ευάλωτων προσφύγων.

Οι τρεις ΜΚΟ βραβεύτηκαν αντίστοιχα μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του ΕΚ, Δημήτρη Παπαδημούλη, της ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζας Βόζενμπεργκ και του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Μιλτιάδη Κύρκου.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και με το οποίο επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών. Για το έτος 2018, απονεμήθηκαν συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες σε 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.