ΤΟΠΙΚΑ

«Ο νυν δήμαρχος Κουκάς έχει το προβάδισμα της επανεκλογής»

«Ο νυν δήμαρχος Κουκάς έχει το προβάδισμα της επανεκλογής»
Ο Νίκος Κάπλαντζης γράφει και αναλύει γατί ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς είναι ο επικρατέστερος να επανεκλεγεί στον Δήμο

Στην παραδοχή ότι ο Κωνσταντίνος Κουκάς είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στο νησί προέβη ο Νικος Κάπλαντζης με τοποθέτηση του.

Μάλιστα το αναφέρει σε δημόσια τοποθέτηση του παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό έχει ταχθεί ανοιχτά με την υποψηφιότητα του Νίκου Γκέλου και εργάζεται για αυτή.

Διαβάστε τι έγραψε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

«Απόδειξη αυτού ότι ακόμα και σήμερα και παρόλα όσα λέγονται ο νυν δήμαρχος Κουκάς έχει το προβάδισμα της επανεκλογής αφού πρακτικά το κύμα αγανάκτησης είναι μόνο στα λόγια.

Όποιος έχει μελετήσει την πολιτική ιστορία του νησιού ποτέ εν ενεργεία δήμαρχος δεν ηττήθηκε.

Νίκησε με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα.

Η μόνη περίπτωση να ζοριστεί ο δήμαρχος είναι εάν ο Γκέλος κάνει μεγάλο συνδυασμό, όχι γιατί ο Βερώνης δεν είναι ικανός, αλλά διότι μόνο ο Γκέλος μπορεί στη βάση να έχει πολυσυλλεκτικό ακροατήριο.

Ο Γκέλος είναι ο μόνος που αν πάμε σε δεύτερο γύρο χτυπάει στα ίσια τον Κουκά.

Άλλωστε η εμπειρία του 2019 είναι διδακτική.

Μόνο ο Γκέλος μπορεί να πάρει σημαντικό μέρος των ανένταχτων ψηφοφόρων που σήμερα είναι ένα 30%, και να μπει με αξιώσεις στην διεκδίκηση της δημαρχίας.

Αυτό το ξέρει ο Κουκάς, και εύχεται ο Γκέλος να μην κάνει συνδυασμό ώστε να τελειώσει από τον πρώτο γύρο.

Το ίδιο εύχεται, αλλά για λάθος λόγους ο Βερώνης, αφού η μη κάθοδος Γκέλου τον αποδυναμώνει σημαντικά.

Μόνο με 3-4 συνδυασμούς παίζονται οι εκλογές, ενώ με με δύο το παιγνίδι μάλλον τελειώνει την πρώτη Κυριακή.

Τέλος, η επιμονή Βερώνη να πάει ο Γκέλος μαζί του πέρα από ένα 3-4% Plus δεν του προσφέρει τίποτα παραπάνω αφού οι απώλειές του συνολικά αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν το 20% και σώζεται μόνο αν ο Γκέλος κάνει συνδυασμό του 20% και έτσι πάνε και οι δυο μαζί τον Κουκά σε νούμερα του 30%.

Τούτη τη στιγμή και με άγνωστο Χ τους συνδυασμούς Γκέλου, Φιορεντίνου και Βολάκι σαφώς ο Κουκάς προηγείται και όλα παίζονται μέχρι την στιγμή που ανακοινωθούν επισήμως τα ψηφοδέλτια.»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.