ΤΟΠΙΚΑ

Ο μητροπολίτης κ.Δωρόθεος θα βαφτίσει το παιδί του Κικίλια και της Μπαλατσινού

Ο μητροπολίτης κ.Δωρόθεος θα βαφτίσει το παιδί του Κικίλια και της Μπαλατσινού
Το ιερό μυστήριο της βάπτισης του Παναγιώτη Αντώνιου θα τελεστεί στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Ο ερχομός του γιου τους ανήμερα των Χριστουγέννων ένωσε το ζευγάρι ακόμα πιο πολύ και ο δύσκολος τοκετός της Τζένης συγκίνησε για τη δύναμη ψυχής αλλά και την σεμνότητα που αντιμετώπισαν για ακόμα μια φορά την προσωπική τους ζωή, διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους.

Σύμφωνα με το tlife.gr, η βάπτιση του γιου τους θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νησί της Πάτμου, εκπληρώνοντας μάλιστα ένα τάμα της Τζένης. Γι’ αυτό και το όνομα του γιου τους θα είναι Παναγιώτης από τον πατέρα του Βασίλη Κικίλια και Αντώνιος από το ομώνυμο παρεκκλήσι (του Αγίου Αντώνιου) στη γυναικεία μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου είχε κάνει το τάμα η Τζένη.

Το ιερό μυστήριο της βάπτισης του Παναγιώτη Αντώνιου θα τελεστεί στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου Κύριο Δωρόθεο, ο οποίος συνδέεται με το Βασίλη Κικίλια και τη Τζένη Μπαλατσινού με φιλία κι εκτίμηση ετών.

Η Τζένη βρίσκεται ήδη στο αγαπημένο της νησί, όπως κάθε καλοκαίρι, και προετοιμάζει τις λεπτομέρειες για τη βάπτιση για να είναι όλα όπως τα επιθυμούν και να μοιραστούν με τους ελάχιστους προσκεκλημένους τους τη ξεχωριστή αυτή στιγμή της ζωής τους. Ο Υπουργός Υγείας θα φθάσει στο νησί μόλις μία μέρα πριν το μυστήριο μένοντας πιστός στα καθήκοντα και τις ευθύνες του απαιτητικού υπουργείου.

Παρότι ως ζευγάρι, από την πρώτη στιγμή, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης και οι δυο αποφεύγουν την έκθεση στην προσωπική τους ζωή. Η επιθυμία τους είναι να μη παραστούν καθόλου εκπρόσωποι των ΜΜΕ σε αυτή την ιδιαίτερα οικογενειακή τους στιγμή, την οποία έχουν επιλέξει να βιώσουν ήρεμα, με κατάνυξη και ιδιωτικά, αλλά και για να μη δημιουργηθεί σε καμία περίπτωση ο οποιοσδήποτε συνωστισμός και να τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Σε επιστολή τους που εστάλη προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα του μυστηρίου της βάπτισης του γιου μας, καθώς και την απόφασή μας να μην επιτραπεί η παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, φωτογράφων κτλ, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ούτε στην εκκλησία, ούτε σε άλλο χώρο στο πλαίσιο της βάπτισης ή συνδεόμενο με τη βάπτιση, ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε συνωστισμός και να τηρηθούν πλήρως οι υγειονομικές οδηγίες και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σας ευχαριστούμε, Βασίλης Κικίλιας – Τζένη Μπαλατσινού»

Επιπλέον, στις επικοινωνίες τους με τους λιγοστούς προσκεκλημένους τους τονίζουν και ότι όλοι πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να ακολουθούν με ακρίβεια όλα τα μέτρα. Ο Βασίλης και η Τζένη ζήτησαν από τους φίλους τους αντί δώρου στο μικρό να κάνουν δωρεά στο όνομα του για την κάλυψη αναγκών της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», δίνοντας το παράδειγμα για στήριξη με κάθε τρόπο του συστήματος υγείας και των ανθρώπων που εργάζονται σ’ αυτό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.