ΤΟΠΙΚΑ

Ο μετεωρολογικός σταθμός της Μυκόνου

Ο μετεωρολογικός σταθμός της Μυκόνου

Ολοκληρώθηκαν, οι εργασίες εγκατάστασης ενός ασύρματου μετεωρολογικού σταθμού και τριών live stream καμερών στο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου από την ανάδοχο εταιρεία CYBEX AE, Συστήματα Πληροφορικής και Δικτυακές Υπηρεσίες. Όλες οι συσκευές βρίσκονται σε λειτουργία.

Ο μετεωρολογικός σταθμός είναι το πλέον προηγμένο μοντέλο 6163EU του Αμερικανικού οίκου Davis και περιλαμβάνει κλωβό προστασίας με ανεμιστηράκι ανακύκλωσης του αέρα, για μεγάλη ακρίβεια στην μέτρηση θερμοκρασίας και υγρασίας καθώς και αισθητήρες ηλιακής και υπεριώδους ακτινοβολίας. Φυσικά περιλαμβάνει και όλους τους αισθητήρες για τις κλασικές μετρήσεις διεύθυνσηςταχύτητας ανέμου, βαρομετρικής πίεσης και βροχόπτωσης.

Ο σταθμός αυτός παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τις υπηρεσίες του Λιμενικού Ταμείου όσο και για τους κατοίκους, τους ελλιμενιζόμενους και τους επισκέπτες του νησιού. 

Παρέχονται τρέχοντα καιρικά δεδομένα με ανανέωση ανά 10λεπτο όσο και ιστορικά (εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια).

Οι κάμερες θα αποτελέσουν εργαλείο ενημέρωσης τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες/τουρίστες. Παράλληλα, θα παρέχουν σημαντικές πληροφορίες στους πλοιάρχους ώστε σε συνδυασμό με τα στοιχεία διεύθυνσης και ταχύτητας ανέμου του μετεωρολογικού σταθμού, να ελέγχουν την ασφαλή προσέγγιση και πρόσδεση των πλοίων. Τέλος, θα λειτουργήσουν ως μέσο προβολής του νησιού για οποιονδήποτε επιθυμεί να παρακολουθήσει ζωντανά μέσω διαδικτύου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.