ΤΟΠΙΚΑ

Ο κύκλος των κρουστών στο Γρυπάρειο

Ο κύκλος των κρουστών στο Γρυπάρειο
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ!!!

Ένα μοναδικό διήμερο
στις 4 και 5 Φεβρουαρίου
στο Artmill festival

Ομιλία για γονείς και  βιωματικά εργαστήρια κρουστών για όλους, ενήλικες, εφήβους και παιδιά!!!

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

«Τα παιδιά μας, αυτοί οι άγνωστοι»

Όταν γινόμαστε γονείς, μπαίνουμε στα αχαρτογράφητα νερά ενός αυτοσχεδιαστικού ρόλου τον οποίο δε γνωρίζουμε. Απευθυνόμαστε σε γονείς, σε άτομα που ενδιαφέρονται να γίνουν γονείς, σε φροντιστές, παιδαγωγούς και σε οποιονδήποτε είναι σε επαφή ή θα ήθελε να είναι σε επαφή με παιδιά.

Ομιλητές:
Έλενα Πάσσου,
Ηθοποιός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, εκ. Παιγνιοθεραπεύτρια με εμπειρία σε ψυχοθεραπεία παιδιών και συντονισμό ομάδων.

Αφροδίτη Μαμίδη

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ

«Σύνδεση με το εσωτερικό μας παιδί»

Το χάσμα γενεών και η απώλεια των δικών μας παιδικών και εφηβικών κομματιών συχνά δυσκολεύει τη  γονεϊκότητα αλλά και την ήδη φορτωμένη καθημερινότητά μας. Το εσωτερικό μας παιδί  καραδοκεί παραπονεμένο στα βάθη της ψυχής μας και δημιουργεί αγωνίες, ξεσπάσματα και συμπτώματα. Πώς θα το ξαναβρούμε; Δεν χρειάζεται καμία μα καμία προυπάρχουσα γνώση μουσικής ούτε καν κοινή γλώσσα, ο κώδικάς μας θα είναι: Boom-tap και η βάση μας η αποδοχη.

«Μίλα στο τύμπανο, δες τι έχει να σου πει» 

Ποιος είμαι; Που είμαι; Με το ένα πόδι στην παιδικότητα και με το άλλο στην ενηλικίωση, καλώς ήρθατε στα σκαμπανεβάσματα της εφηβείας. Η εποχή της αμφισβήτησης στο σύστημα, στους γονείς, στο σχολείο σε συνδυασμό με προσπάθεια διαβάσματος. Στο εργαστήριο αυτό θα παίξουμε με τύμπανα, θα εκφραστούμε, θα φέρουμε τους αγαπημένους χαρακτήρες από το gaming ή το νετφλιξ και θα βρούμε το δικό μας ήχο για τον εαυτό που εμείς και μόνο εμείς θέλουμε να γίνουμε. Καμία γνώση μουσικής δεν απαιτείται, μονάχα περιέργεια για το βίωμα των κρουστών.

«Τάπα Τάπα Μπουμ»

Το ξέρετε πώς όλα έχουμε ρυθμό; Το ξέρετε πως όλοι μπορούμε να παίξουμε με τύμπανα χωρίς βαρετές νότες; Ελάτε να παίξουμε, να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, να βρούμε τον ήχο συναισθημάτων και να γίνουμε ομάδα. Μετά αν θέλουμε, θα ζωγραφίσουμε την εμπειρία μας και θα παίξουμε ό,τι προκύψει από τα μικρά μας τύμπανα. Μπαμπά και μαμά ή μπαμπά και μπαμπά ή μαμά και μαμά ή μονογονέα ή φίλε κηδεμόνα τα κρουστά βελτιώνουν την αυτορρύθμιση, την έκφραση των συναισθημάτων, την αυτοπεποίθηση αλλά και τη λεπτή κινητικότητα. Απευθυνόμαστε σε όλα όλα τα παιδιά άνω των 5 ετών και χωράνε στον κύκλο μας ακριβώς όπως ειναι.

Συντονιστές:
Αφροδίτη Μαμίδη,
Bsc Eφαρμοσμένη Ψυχολογία, Hnd Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Εκ.Παιγνιοθεραπευτρία, Πιστοποιημένη συντονίστρια κύκλου κρουστών από Upbeat Drum Circles, έμπειρη σε ψυχοθεραπεία και θεραπευτικές καλλιτεχνικές δράσεις παιδιών, εφήβων και ενηλικων, ιδιοκτήτης του Χώρου Ψυχοθεραπείας & Τέχνης, «Ξέφωτο».

Κοσμάς Χειράκης,
Ηθοποιός, Μουσικός με σπουδές στην Κλασική & Βυζαντινή Μουσική, Ψυχοπαιδαγωγός, Πιστοποιημένος συντονιστής κύκλου κρουστών από Upbeat Drum Circles, έμπειρος σε καλλιτεχνικές δράσεις, θεατρικές και μουσικές ομάδες ενηλίκων & παιδιών, μόνιμος συνεργάτης του Χώρου Ψυχοθεραπείας & Τέχνης «Ξέφωτο»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη για όλες τις
δράσεις του φεστιβάλ με τους ακόλουθους τρόπους:

– στο τηλ. 22890-28636, (Δε-Πα 9:00-16:00)
– στο reservations@grypareio.gr
– στο inbox του ARTMILL FESTIVAL

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.