ΤΟΠΙΚΑ

Ο Κουκάς δείχνει να κερδίζει το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας του μέχρι τώρα αυτό της ασφάλειας της Μυκόνου

Ο Κουκάς δείχνει να κερδίζει το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας του μέχρι τώρα αυτό της ασφάλειας της Μυκόνου

Είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά που δείχνει να το κερδίζει αυτό της ασφάλειας του νησιού και μάλιστα με εμφαντικό τρόπο μέσα σε ένα καλοκαίρι.

Και αν η παρουσία του υπουργού Χρυσοχοΐδη και οι δημόσιες τοποθετήσεις σήμερα στη Μύκονο  σφραγίζουν μια πρώτη φάση την μεγάλη εικόνα στη Μύκονο , στα μικρά καθημερινά του νησιού το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες και η εμπιστοσύνη δείχνει να επιστρέφει σε εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με όσα βίωνε ο πολίτης, ντόπιος ή επισκέπτης πέρσι τέτοια μέρα με τον μισο κόσμο στη Μύκονο.

Ένα χρόνο πριν το κύριο και μοναδικό θέμα συζήτησης στο νησί αποτελούσε αυτό το θέμα της ασφάλειας.

Η ανησυχία και ο φόβος είχε κυριεύσει άπαντες καθώς σε καθημερινή βάση τα κρούσματα κλοπών και οι ληστείες στα σπίτια θέριζαν.
Φέτος «θερίζει» ο διοικητής  Τζελέπης και η παρέα του που έχουν ξεσκονίσει τα πάντα και τους πάντες και τους ξετρυπώνουν.

Το σκηνικό όμως άλλαξε άρδην σε εντυπωσιακά μικρό χρόνο γιατί κάποιοι άνθρωποι πάλεψαν καιρό τώρα με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Κουκά που επένδυσε τα πάντα καιρό τώρα σε μια Τιτάνια προσπάθεια.

Φυσικά αν δεν υπήρχε η πρόθεση της πολιτείας και κυρίως οι ενέργειες Χρυσοχοΐδη κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό.

Η παρουσία του νέου διοικητή, η επάνδρωση του αστυνομικού τμήματος με νέο αίμα, το επιχειρησιακό σχέδιο και η αγαστή συνεργασία δημάρχου-υπουργού και αρμοδίων φορέων γέννησε μια νέα μέρα στη Μύκονο και στην ασφάλεια των κατοίκων και είναι μια συνθήκη και ένα στοίχημα που για την ώρα το κερδίζουν δικαιωματικά οι εμπλεκόμενοι και πρέπει να πιστωθεί σε όλους όσοι παλεύουν καθημερινά.

Δυστυχώς , γιατί το νησί τον έχει ανάγκη στα δύσκολα, αυτός που για ακόμη μια φορά δεν έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις ήταν ξανά  ο Χρήστος  Βερώνης.

Ο ηγέτης της  αντιπολίτευσης  του Δήμου, που παρουσία του υπουργού το μεσημέρι επιχείρησε να κάνει την συνάντηση δημοτικό συμβούλιο ,έβγαζε άναρθρες  και ανούσιες κραυγές  για την σημασία της στιγμής για καράβια και καπεταναίους.
Για ακόμη μια φορά κάτω από τις προσδοκίες για το εκτόπισμα του παλιού καλού και έξυπνου πολιτικού.

Η έκφραση στο πρόσωπο του Χρυσοχοΐδη και «δυσφορία» του απο τις ατάκες Βερώνη τα έλεγαν όλα.

Η σημασία του γεγονότος τεράστια, στάση τους όμως διαφορετική ,χαρακτηριστικό δείγμα της πολιτικής εικόνας του νησιού και των εκπροσώπων του.

Ο Κουκάς δείχνει να  κερδίζει το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας του μέχρι τώρα και να αφήνει πίσω του καταϊδρωμένους και ασθμαίνοντες τους πολιτικούς του διώκτες.

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.