ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Κοντιζάς είχε τελικά υπαλλήλους να δουλέψει ή όχι ;»

«Ο Κοντιζάς είχε τελικά υπαλλήλους να δουλέψει ή όχι ;»
Τραγελαφικές ιστορίες από την πολιτική αποστασία των πρώην συνεργατών του Δημάρχου Κουκά

Δεν είναι μόνο τραγελαφικά όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τους«όψιμους πολιτικούς» στη Μύκονο αλλά και πέρα από κάθε λογική πολιτική σειρά, στην προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι να πείσουν ακόμα και τους εαυτούς τους για τις επιλογές τους και ειδικότερα με τον τρόπο που επιλέγουν να τις παρουσιάζουν με άκρατο ερασιτεχνισμό.

Ερεθίζουν όμως άμεσα το λαϊκό αίσθημα,καθώς και ο τρόπος είναι άκομψος αλλά και οι πράξεις αψυχολόγητες  πολλές φορές με νωπό το παράδειγμα της Ειρήνης Γρυπάρη που ανέβηκε στη σκηνή  με τον Βερώνη ενώ πριν είχε «ξεχάσει» να παραιτηθεί έγκαιρα.Για την νοημοσύνη των πολιτών της Μυκόνου είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύουν ότι ο λαός ξεχνάει εύκολα ή ότι μπορεί να πιστεύει ότι και όπως του το σερβίρουν.

Ο Δήμητρης Κοντιζάς είναι ένας νέος πολιτικός,εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά από τον Μάιο του 2014 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019.

Στα τεσσερα χρόνια και εννέα μήνες στην δημοτική αρχή, πήρε την ευκαιρία μέσα από τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης» να αναδειχθεί στην τοπική κοινωνία του νησιού ως ένας νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά και προσφορά.Του δόθηκε μάλιστα βήμα και θέση ευθύνης να κάνει πράξη τις ιδέες του αναφορικά με τον τομέα που του ανέθεσαν.

Η πολιτική όμως απαιτεί σοβαρότητα και θέσεις  λόγων και έργων καθώς και ώριμες πράξεις.Ο κυριος Κοντιζάς αποφάσισε σχεδόν μετά από πέντε χρόνια να αλλάξει στρατόπεδο και να προσχωρήσει αλλού.Είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει όπως και ο καθένας ,όφειλε όμως μια καθαρή εξήγηση σε αυτούς που τον εξέλεξαν νωρίτερα και ειδικά όταν αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο.

Μια εξήγηση ως νέος άνθρωπος στους Μυκονιάτες ψηφοφόρους και κυρίως αυτούς της παράταξης Πρωτοβουλία Δράση.

Ο Δημήτρης Κοντιζάς ξαφνικά κατάλαβε στις 2 Φεβρουαρίου του 2019 και μετά από πέντε σχεδόν χρόνια αγαστή συνεργασία με την δημοτική αρχή, ότι έπρεπε να παραιτηθεί γιατί δεν του είχαν υπαλλήλους, ικανό αριθμό ή και καθόλου ώστε  να παράξει έργο στο Π.Α.Κ.Ο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ» που διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος.

Το κατάλαβε ίσως κάπως αργά,όμως ποτέ δεν είναι αργά να βγουν συμπεράσματα για προθέσεις, κινήσεις και στόχους που έχει ο καθένας.Το «τραγελαφικό» της ιστορίας -παραιτήσεων Κοντιζά αρχίζει μόλις αποφασίζει να στείλει ανάλογες επιστολές.Δείτε και θα κατάλαβε γιατί…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή 4/2/2019 ο βασικός λόγος της παραίτησης του από πρόεδρος στο «Γ ΑΞΙΩΤΗΣ»  ήταν  ότι δεν είχε σχεδόν κανένα υπάλληλο να δουλέψει(… μη ύπαρξης υπαλλήλων, ακόμα και οι λιγοστοί μετακινούνται για ανάγκες του Δήμου κλπ)…

Δηλαδή σχεδόν πέντε χρόνια μετά την εκλογή και ενασχόληση του η δημοτική αρχή ξαφνικά όπως αναφέρει εμμέσως  πλην σαφώς, σύμφωνα με την επιστολή αφού δεν του παραχωρούσε υπαλλήλους , προφανώς  υπέσκαπτε το έργο του  και την διάθεση του να γίνει η δουλειά.

Στην επιστολή παραίτησης του μάλιστα όπως θα δείτε  στις 4-2-2019 αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

 

Μάλιστα…

Επι πέντε σχεδόν χρόνια παρέμεινε χωρίς επαρκή, έως καθόλου  αριθμό υπαλλήλων ( συχνά πυκνά το ανέφερε προφορικά η γραπτά  όπως αναφέρει  στην επιστολή ,αλλά παράλληλα δεν παραιτούνταν τότε απο την  θέση στο Δήμο Μυκόνου ,παρέμενε, γιατί ήταν γλυκιά προφανώς) ξαφνικά όμως , μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές θυμήθηκε και παραιτήθηκε!!!

Ουδέποτε είχε αντιδράσει ανοιχτά και δημόσια τόσα χρόνια ,ποτέ δεν εξέφρασε δημόσια και ανοιχτά τις επιφυλάξεις του ή την αγωνία του για την αποτελεσματικότητα του έργου του, φωτογραφίζονταν σε κάθε ευκαιρία δίπλα στον δήμαρχο και έψαχνε να πάρει και αυτός την επικοινωνιακή του «κρέμα» στα καλά event.

Λαμπρά…

Λίγες μέρες αργότερα από την πρώτη επιστολή παραίτησης  και συγκεκριμένα στις 8/3/2019 ο κυριος Κοντιζάς με νέα επιστολή, κάνει γνωστή την πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί και να κατέλθει υποψήφιος με τον Χρήστο Βερώνη.

Στην επιστολή του ευχαριστεί τους πάντες και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του «Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ». Τους  υπαλλήλους!!!

Ποιούς υπαλλήλους; Αυτούς που δεν είχε και παραιτήθηκε…Εδώ είναι και το φοβερό της ιστορίας.

Ο άνθρωπος που παραιτήθηκε γιατί δεν του έδιναν υπαλλήλους, ευχαριστεί τους υπαλλήλους που δεν είχε σύμφωνα με την παραίτηση του!!!

Εύγε!!!

Πάντως στραβός ο γιαλός δεν είναι…

Πάμε ξανά.

Εύλογα ερωτήματα.Είχε ή δεν είχε τελικά  υπαλλήλους ο κ.Κοντιζάς να δουλέψει;

Ο ίδιος έλεγε δεν είχε και παραιτήθηκε.

Και τότε ποιους ευχαριστεί; Αυτούς που δεν είχε;

Μύλος.

Και αν είχε γιατί έλεγε πως δεν έχει και το επικαλέστηκε ως δικαιολογία να παραιτηθεί από πρόεδρος του Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ;Γιατί προφανώς δεν έβρισκε άλλη δικαιολογία για να προσχωρήσει ομαλά στην παράταξη Βερώνη;

Ίσως. Τώρα όμως θα μας καταλάβουν.

Ο Δημήτρης Κοντιζάς προφανώς και  δεν θυμόταν τι έγραφε στην πρώτη επιστολή του (ότι δηλαδή δεν είχε υπαλλήλους  )για να ευχαριστεί τους υπαλλήλους που δεν είχε στην δεύτερη επιστολή.

Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Το MykonosVoice όμως θα τα θυμίσει όλα.Οι επιστολές είναι αδιάψευστος μάρτυρας και παίζουν «μπουνιές» μεταξύ τους.

Δεν μπορεί να φεύγει επικαλούμενος ότι τον άφησαν χωρίς υπαλλήλους και λίγες μέρες μετά να ευχαριστεί τους υπαλλήλους που δεν είχε!!!

Με αυτόν τον τρόπο πολιτεύεται ένας νέος άνθρωπος, ψάχνοντας δικαιολογίες που στο φινάλε μεταξύ τους δεν στέκουν;

Είναι δείγμα πολιτικής ηθικής αυτό απέναντι στους ανθρώπους που σου ανοίγουν ένα δρόμο κάποια στιγμή στην πολιτική έστω και σε τοπικό επίπεδο;

Χάθηκαν οι δικαιολογίες; ( άλλη φιλοσοφία, άλλη κουλτούρα, ποιο όμορφος ο άλλος υποψήφιος και χίλια άλλα δυο;)

Είναι δείγμα πολιτικής κουλτούρας απέναντι σε συνεργάτες και συμπολίτες όταν επικαλείται ένας νέος άνθρωπος «Αίολες» δικαιολογίες για να πηδήξει από το άρμα που τον ανέδειξε καθώς έχει κάνει προφανώς νωρίτερα μια άλλη συμφωνία;

Φυσικά όχι.

Τελικά είχε υπαλλήλους να δουλέψει ο Κοντιζάς ή όχι;

Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Η πολιτική θέλει και καλή μνήμη για όσα λες και γράφεις ή τουλάχιστον ένα καλό αρχείο να το συμβουλεύεσαι όταν ξεχνάς…

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.