ΤΟΠΙΚΑ

Ο Γκέλος βγάζει φωτογραφίες με τον υπουργό και ο υπουργός βγάζει φωτογραφίες με τον Κουκά

Ο Γκέλος βγάζει φωτογραφίες με τον υπουργό και ο υπουργός βγάζει  φωτογραφίες με τον Κουκά
Πως μια φωτογραφία δείχνει το εκτόπισμα που έχει πανελλήνια ο δήμαρχος της Μυκόνου που τον καθιστά απόλυτο κυρίαρχο και στο εσωτερικό

Η τέχνη της επικοινωνίας είναι μια δύσκολη υπόθεση και συνάμα επικίνδυνη για όσους δεν ξέρουν να την κάνουν.

Ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο με κορυφαίο υπουργό πριν λίγες μέρες που διάλεξε να δημοσιοποιήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου Νίκος Γκέλος, με προφανή στόχο φυσικά να δείξει στην τοπική κοινωνία του νησιού προεκλογικά ότι έχει επαφές με την κεντρική πολιτική σκηνή, κάτι για το οποίο ο Γκέλος μέχρι τώρα δεν μας είχε συνηθίσει καθώς για πρώτη φορά τα πολλά τελευταία χρόνια έκανε μια τέτοια επικοινωνιακή κίνηση, ήρθε να βγάλει στην επιφάνεια τόσο τον ερασιτεχνισμό όσο και την αντίληψη που επικρατεί στην Μύκονο για το θέμα της  επικοινωνίας στον προεκλογικό αγώνα.

Μάλιστα το ζήτημα το αναδείξαμε με την ενέργεια του Αλέκου Βαμβακούρη-Κορνίβα να διαφημίσει το όνομα του σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και μάλιστα να κόψουν τον μετάδοση στη μέση.

Είναι διαφορετικό να χτίσεις ένα προφίλ με την κεντρική πολιτική σκηνή, με τους υπουργούς στο ανώτερο επίπεδο, να επικοινωνείς και να ανταλλάσσεις απόψεις, να είσαι παρών στα δρώμενα, να δημιουργείς επαφές ώστε να αποκομίσεις για το καλό του τόπου σου όφελος ΚΑΙ άλλο πράγμα να στέκεσαι να βγάλεις μια φωτογραφία με έναν υπουργό για να δουν οι Μυκονιάτες είτε οτι είσαι μέσα στα πράγματα είτε οτι έχεις επαφές στο υψηλό επίπεδο.

Δεν είναι εύκολη η διαδικασία…

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς δεν έχει αντίπαλο όχι μόνο στη Μύκονο αλλα και σε πανελλήνιο επίπεδο στο κομμάτι των επαφών, των σχέσεων αλλά και στον τρόπο που οι υπουργοί συνδιαλέγονται μαζί του.

Την ώρα που ο Γκέλος «ζητάει» να βγάλει μια φωτογραφία με τον υπουργό, ο υπουργός «ζητάει» να βγάλει μια φωτογραφία με τον Κουκά ,για να καταλάβει κανείς την χαώδη διαφορά.

Χαρακτηριστικό   περιστατικό σε κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα , όταν ο υπουργός που ο Νίκος Γκέλος ανήρτησε προχτές φωτογραφίες, άφησε ότι έκανε γύρω του για να πάει κοντά στον δήμαρχο Κουκά να μιλήσουν με τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν.

Μάλιστα όταν κάποιος από την ομήγυρη τόνισε στον υπουργό ότι αφού είδε τον υποψήφιο δήμαρχο και έβγαλε φωτογραφία (Γκέλο) τώρα είδε και τον νυν δήμαρχο, ο υπουργός τον κοίταζε απορημένος για το ποιος ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος γιατί μάλλον δεν τον γνώριζε…

Φυσικά όλοι πήγαν δίπλα στον υπουργό  στην εκδήλωση του να βγάλουν μια φωτογραφία , όπως και ο Νίκος Γκέλος  και ήταν αδύνατο να τους ξέρει όλους, φωτογραφήθηκαν μαζί του, ανήρτησαν τις φωτογραφίες ώστε να δείχνουν γνωστοί  του υπουργού για να πάρουν λίγη επικοινωνιακή δόξα.

Η τέχνη της επικοινωνίας είναι μια σύνθετη ιστορία και με  όλο τον σεβασμό στην προσπάθεια που ξεκινά ο Νίκος Γκέλος οι κινήσεις του είναι άκρως ερασιτεχνικές και στο πόδι από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε στην σκηνή ως υποψήφιος δήμαρχος της Μυκόνου.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.