ΤΟΠΙΚΑ

Ο ευεργέτης Νικόλας Πατέρας και το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί

Ο ευεργέτης Νικόλας Πατέρας και το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί
Φίλος της Μυκόνου ο Έλληνας εφοπλιστής με το πλούσιο κοινωνικό του έργο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχωρήθηκε ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου κατόπιν καθοριστικής συμβολής του Αρχιεπισκόπου, του Δήμου Αθηναίων με την χορηγία του Ιδρύματος Ν.Δ. Πατέρας.

Λίγο καιρό μετά την ανακαίνισή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείο Αθηνών τελέστηκε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σημειώνεται ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου ανακαινίστηκε από τον εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην Εκκλησία και πρόσφατα ανακαίνισε και τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται μέσα στο θεραπευτήριο Ευαγγελισμός.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπουργοί, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, πρεσβευτές και φυσικά ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πατέρα, Νικόλας Πατέρας με την οικογένειά του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην παραχώρηση του Ναού προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και βράβευσε τον ευεργέτη κ. Νικόλα Πατέρα για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ανακαινίζοντας τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Μετά το τέλος της Θείας Ευχαριστίας παρατέθηκε δεξίωση από το Ίδρυμα «Νικόλας Πατέρας» στους προσκεκλημένους.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.