ΤΟΠΙΚΑ

Ο Εόρτιος Εσπερινός της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Φανουρίου στη Χώρα της Μυκόνου

Ο Εόρτιος Εσπερινός της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Φανουρίου στη Χώρα της Μυκόνου

Η ενιαύσιος μνήμη του Αγίου Φανουρίου τιμήθηκε απόψε σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως και ιδιαίτερα στους φερώνυμους του Αγίου Ναούς και στο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως, στους οποίους οι πιστοί προσήλθαν φέροντες τα δώρα της αγάπης τους.
Στη Χώρα της Μυκόνου, στην στην εμβληματική περιοχή “Τρία Πηγάδια” , όπου ευρίσκονται οι τρεις παλαιοί Ναοί, του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου, τελέσθηκε απόψε στον αύλειο χώρο του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, Εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Φραντζέσκου Βιγλιάρη και Νικ. Γκέλου, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών κας Φρατζέσκας Κουνάνη και πλήθους Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών οι οποίοι προσήλθαν, προσφέροντας, κατά το έθος , πίττες προς τον Άγιο Φανούριο.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αφού εξέφρασε τη χαρά του, διότι ύστερα από δύο χρόνια τιμάται και πάλι πανδήμως η μνήμη του Αγίου, ανεφέρθη στο γεγονός ότι, παρ’ όλο που έζησε αφανή ζωή και το μαρτύριό του παρέμενε επί αιώνες αμάρτυρο, εν τούτοις σήμερα τιμάται από όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.
«Πολλοί», προσέθεσε, «οι οποίοι έζησαν επευφημούμενοι και υπό πάντων αναγνωριζόμενοι, χάθηκαν και τα ονόματά τους λησμονήθηκαν. Όσοι, όμως, έζησαν, με την αγάπη του Θεού και των ανθρώπων, παραμένουν αιώνια στη μνήμη του Θεού και συναυλίζονται με τους Αγίους, γενόμενοι παραδείγματα ζωής και οδοδείκτες σωτηρίας των ανθρώπων»!
Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Παρεκκλησίου, Αναγνώστη κ. Σπυρ. Ξυδάκη, για τη μέριμνά του προς τα τρία Παρεκκλήσια της περιοχής και τον λαμπρό προευτρεπισμό της Πανηγύρεως, και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Φανούριος να τους στηρίζει με τις προσευχές του και να φανερώνει τα κράτιστα στη ζωή τους.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής και θα τελέσει Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο προώρως και αδοκήτως εκδημήσαντος Μυκονίου νέου.
Ακολούθως, μέσω Αθηνών θα μεταβεί στη Λήμνο και την Κυριακή, 28 Αυγούστου, θα συνιερουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου κ. Ιεροθέου και θα συμμετάσχει στο τριετές Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου Ιεροθέου (Γαρυφάλλου), του Ανδρίου.
Το μεσημέρι, μέσω Αθηνών θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.
Τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Ποσειδωνίας.
Το μεσημέρι, μέσω Τήνου, θα πλεύσει στην Άνδρο και το απόγευμα θα τελέσει τον αγιασμό στον ανακαινισθέντα, δαπάναις του φιλογενούς Ανδρίου Πλοιοκτήτου κ. Γιαννούλη Καμπάνη, ιστορικό Φάρο του λιμένος του Γαυρίου.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.