ΤΟΠΙΚΑ

Ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου

Ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου
Στη Χώρα της Μυκόνου πλήθος κόσμου και παρουσία του δημάρχου εορτάστηκε η γιορτή του Αγίου Φανουρίου
Στον Εόρτιο Εσπερινό που τελέσθηκε απόψε στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, κατέναντι των Παρεκκλησίων του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβαρας, που βρίσκονται στο σταυροδρόμι της Χώρας Μυκόνου, στην περιοχή “Τρία Πηγάδια”, χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Εφημερίου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και την παρουσία μεγάλου πλήθους Μυκονίων και παρεπιδημούντων, οι οποίοι προσήλθαν προσφέροντας τις πατροπαράδοτες πίττες προς τον Άγιο Φανούριο.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , εξ αφορμής της αναμμένης λαμπαδας στο χέρι του Αγίου, όπως την ιστόρησε στην εικόνα του Μεγαλομάρτυρα ο Αγιογράφος του, αναφέρθηκε στο φως του Χριστού, που πρέπει να φωτίζει την ψυχή και τη ζωή των πιστών, οι οποίοι έτσι θα αναδεικνύονται φως του κόσμου, ευλόγησε τις προσφερθείσες πιτες του Αγίου Φανουρίου και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Παρεκκλησίου, Αναγνώστη κ. Σπυρ. Ξυδάκη, για τη μέριμνά του και τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως.
Αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον παρακείμενο ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου φυλάσσεται η εικόνα του Αγίου Φανουρίου.
Το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία της Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Μυκόνου.
Ακολούθως θα μεταβεί στην Αθήνα και εκείθεν στη Λήμνο, όπου θα ιερουργήσει την Τετάρτη, 28 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Τριάδος, στην Μύρινα, στον οποίο εκτίθεται σε προσκύνηση η σορός του κοιμηθέντος Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου (Γαρυφάλλου), του Ανδρίου.
Το εσπέρας θα επιστρέψει στην Άνδρο, όπου θα προστεί Τελετών και Ακολουθιών, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.