ΤΟΠΙΚΑ

Ο εορτασμός των oνομαστηρίων του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β’

Ο εορτασμός των oνομαστηρίων του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β’

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επι τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, Θεία Λειτουργία προξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , συλλειτουργούντων αυτώ του Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου, από τη Σύρο, των Αρχιερατικών Επιτροπών Δήλου και Μυκόνου, Πσωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, και Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Μυκονου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, του Προεστώτος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Παναγίας «Χρυσοκαστριωτίσσης» Πλάκας Αθηνών, Αρχιμ. Πρόδρομου Σκορδαρά, με τη συμπροσευχητική συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου Σεβ. κ. Πέτρου Στεφάνου, του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα,της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ερμουπόλεως και Άνω Σύρου, της Δημοτικής Συμβούλου κας Ειρήνης Δράκου, διατελεσάντων Δημοτικών Συμβούλων, του Ταξίαρχου της ΕΛΑΣ, του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου, Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος κ. Ιω. Γκύζη, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιω. Βαμβακούση, του Διευθυντή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, του Διοικητή και του Διευθυντή του Νοσοκομείου Σύρου , του Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής, του Φρουράρχου και του Στρατολόγου Σύρου, των Προέδρων του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου των εργαζομένων στο Ναυπηγείο του «ΝΕΩΡΙΟΥ», του διατελέσαντος Περιφερειακού Διευθυντή Παιδείας κ. Διον. Μεσσάρη, Δικαστικών, της Προέδρου Εφετών Αθηνών κας Αικατ. Καρφάκη, του κ. Κωνστ. Μαστοράκη, των εκπροσώπων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του νησιού και πολλών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν, τηρούντες τα μέτρα ασφαλείας, να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας, την οποία αναμετέδιδε απ’ ευθείας ο Τοπικός Τηλεοπτικός Σταθμός «Syros tv1», απέδωσαν χοροί των Ιεροψαλτών της Σύρου, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γ. Καμαριάρη, εξ Αθηνών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.