ΤΟΠΙΚΑ

O Δήμος Μυκόνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

O Δήμος Μυκόνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ

Σε Συνδιοργάνωση του Δήμου Μυκόνου, της ΚΔΕΠΠΑΜ, του MIO-ECSDE /MEdIES και της Έδρας και Δικτύου UNESCO «Διαχείριση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο» του ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Φέτος, η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της μόλυνσης από τα πλαστικά.

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Μυκόνου και η ΚΔΕΠΠΑΜ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 1η Ιουνίου στην αίθουσα Πολλαπλών εκδηλώσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι:

Εκπαιδευτική δράση με θέμα τα θαλάσσια απορρίμματα σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου.

Παραλία Μεγάλη Άμμος

Δραστηριότητες παρατήρησης, καταγραφής και συλλογής απορριμμάτων στην ακτή. Τα παιδιά έδειξαν πόσο ευαισθητοποιημένοι πολίτες είναι όσον αφορά το περιβάλλον, περισυνέλεξαν σκουπίδια από την ακτή και τα κατέγραψαν

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Ζητήματα διαχείρισης νερού και θαλασσίων απορριμμάτων σε νησιωτικές περιοχές» και Εισηγητές τους Βασίλης Ψαλλιδάς και Ηρώ Αλάμπεη (MIO-ECSDE /MEdIES).

Εναλλακτικοί (μη συμβατικοί) υδατικοί πόροι, συλλογή του βρόχινου νερού και η επαναχρησιμοποίηση του γκρι νερού, όπως και το ακανθώδες ζήτημα των θαλασσίων απορριμμάτων

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.