ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου τα βάζει με το κράτος και στο νησί «πανηγυρίζουν» για λογαριασμό του επιχειρηματία στο Καλό Λιβάδι

Ο Δήμος Μυκόνου τα βάζει με το κράτος και στο νησί «πανηγυρίζουν» για λογαριασμό του επιχειρηματία στο Καλό Λιβάδι
Αποκάλυψη του MykonosVoice για την υπόθεση στο Καλό Λιβάδι και τον ρόλο που παίζουν ορισμένοι στην κρίσιμη ώρα.21/12 θα κριθούν όλα

Μια υπόθεση που έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων της Μυκόνου,αυτή στο Καλό Λιβάδι με την καταπάτηση του  αιγιαλού, έρχεται και πάλι σήμερα στην επιφάνεια με ένα δημοσίευμα αθηναϊκής ιστοσελίδας που παρουσιάζει μια απόφαση, προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα του ΣΤΕ (δηλαδή του κράτους, εκεί που εναντίον του έχει πάει ο Δήμος Μυκόνου για τα συμφέροντα των Μυκονιατών) ότι δίνει ένα ηχηρό χαστούκι στους Μυκονιάτες.

Ότι δηλαδή ο επιχειρηματίας κερδίζει και χάνουν οι πολλοί, οι κάτοικοι της Μυκόνου,αυτό όμως που  έχει προκαλέσει και ερωτηματικά αλλά και συζητήσεις στο νησί για τις προθέσεις ορισμένων σε μια κρίσιμη καμπή του θέματος είναι πως κάποιοι έδειξαν να “πνίγονται στην ευτυχία” ότι χάθηκε η υπόθεση Καλό Λιβάδι από μια προσωρινή απόφαση του ΣΤΕ, πριν γίνει το δικαστήριο.

Απίστευτο…

Αυτό που είναι βέβαιο αν τα πάρουμε με την σειρά τα πράγματα, είναι ότι το ζήτημα στο Καλό Λιβάδι θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα στο δικαστήριο και όχι σε προσωρινή απόφαση του ΣΤΕ,αυτό θα συμβεί όπως αποκαλύπτει το MykonosVoice με σχετικό έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου του 2021.

Αυτό όμως που είναι ακατανόητο απόψε, είναι πως μια ιστορία στην οποία είναι ξεκάθαρο ότι έχει δρόμο μπροστά της μέχρι να ολοκληρωθεί, μπορεί να αποτελεί πεδιο δόξης λαμπρό για πολιτική αντιπαράθεση στο νησί, όταν μέχρι χτες όλοι έλεγαν ότι συντάσσονται με το συμφέρον των πολιτών και μόνο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Ιστοσελίδα που συχνά πυκνά αρέσκεται να παρουσιάζει τα κακώς κείμενα για την Μύκονο


έγραψε σήμερα  για μια προσωρινή απόφαση του ΣΤΕ, δηλαδή του κράτους, εκεί που πήγε ενάντια ο Δήμος Μυκόνου για τα συμφέροντα των πολιτών του, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ο επιχειρηματίας στο Καλό Λιβάδι «κερδίζει» την υπόθεση.

Μέχρι εδώ καλά, όλοι μπορούν να καταλάβουν που εκπορεύεται και πως ένα τέτοιο δημοσίευμα, πως μπορεί να  δημιουργούν κλίμα για δικούς τους σκοπούς.

ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ;

Δεν έχει καμία εξήγηση, επικοινωνιακά τουλάχιστον, λίγη ώρα αργότερα μετά το δημοσίευμα, η αντιπολίτευση του Δήμου Μυκόνου και ο Χρηστος Βερώνης να υιοθετεί στην επίσημη σελίδα της κάτι τέτοιο. Αδιανόητο…

Πως δηλαδή σε ένα θέμα που αφορά τους Μυκονιάτες, χωρίς να έχει κριθεί( θα γίνει 21/12) χωρίς να σκεφτούν καν το παρουσιάζουν ως δεδομένο;

ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.

Το πιο σοβαρό θέμα της απόφασης του ΣΤΕ ,το οποίο προσυπογράφουν δυστυχώς στη Μύκονο και πολιτικά πρόσωπα, όπως  αναφέρει με βάση τα  όσα διαβάζουμε είναι στην παράγραφο 7.

 

7. Επειδή, προβάλλεται ότι από την εκτέλεση των προσβαλλομένων πράξεων προκαλείται στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού ανεπανόρθωτη βλάβη που συνίσταται στην παρακώλυση της ελεύθερης πρόσβασής τους στο τμήμα του παλαιού αιγιαλού που μισθώθηκε στην εταιρεία “ΧΡΥΣΑΛΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΙΚΕ”, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς των αιτούντων, έχει κοινόχρηστο χαρακτήρα και χρησιμοποιούταν από το κοινό για τη στάθμευση των οχημάτων τους κατά την επίσκεψή τους στην παραλία “Καλό Λιβάδι”. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αιτούντων, η απαγόρευση στάθμευσης στο επίδικο τμήμα του παλαιού αιγιαλού, ουσιαστικά υποχρεώνει τους επισκέπτες της παραλίας να σταθμεύουν τα οχήματά τους είτε σε απόσταση 1,5-2 χιλ. και να διασχίζουν πεζοί αυτή την απόσταση σε επικίνδυνο δρόμο (στενός, διπλής κατεύθυνσης και χωρίς πεζοδρόμηση), είτε να σταθμεύουν τα οχήματά τους κατά μήκος των οδών πρόσβασης στην παραλία, με συνέπεια την περαιτέρω επιβάρυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο νησί. Επομένως, κατά τους αιτούντες, η εκμίσθωση του επίμαχου τμήματος του παλιού αιγιαλού εμποδίζει την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβασή τους στο δυτικό άκρο του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκεται μπροστά από το ΑΒΚ7. Ο λόγος αυτός πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμος, διότι το δικαίωμα πρόσβασης των λουομένων στον αιγιαλό και την παραλία με ιδιωτικά οχήματα δεν κατοχυρώνεται ούτε από το άρθρο 24 του Συντάγματος ούτε από τις διατάξεις του ν. 2971/2001 περί αιγιαλού και παραλίας. Εξάλλου, εάν υποτεθεί ότι ο επίδικος χώρος είναι κοινόχρηστος, όπως ισχυρίζονται οι αιτούντες, η κατά προορισμό χρήση του, σύμφωνα με το άρθρο 970 ΑΚ και τις διατάξεις του ν. 2971/2001, δεν είναι, πάντως, η στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, η οποία δεν αποτελεί προστατευτέο δικαίωμα, εφόσον συντελεί, όπως άλλωστε και η στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος των οδών πρόσβασης στην παραλία, στην αλλοίωση και περαιτέρω υποβάθμιση του ευαίσθητου οικοσυστήματος της ακτής (πρβλ. ΕΑ 763/2010). Σε κάθε περίπτωση, εν προκειμένω, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, η πρόσβαση του κοινού με ιδιωτικά οχήματα στην παραλία “Καλό Λιβάδι” εξασφαλίζεται και από τα δύο άκρα της παραλίας (δυτικό, όπου βρίσκεται το ΑΒΚ7 και ανατολικό), χωρίς να εμποδίζεται από την μίσθωση του επίδικου τμήματος.
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΔΛΔ ΤΟ ΣΤΕ;

ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΥΚΟΝΙΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ;

ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΛΙΒΑΔΙ;

ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ;

Δεν περίμενε κανείς το κράτος , δηλαδή το  ΣΤΕ ,να πάει κόντρα στα συμφέροντα του και να δικαιώσει κάποιον που είναι απέναντι του, φέξε μου και γλίστρησε που λέει και ο λαός…

Προκαλεί  αλγεινή εντύπωση όμως ότι στη Μύκονο δεν υπάρχει ομοψυχία υπέρ του Μυκονιάτη στο θέμα, υπάρχει καιροσκοπισμός και «φτηνή»πολιτική…

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ πήγε κόντρα στο κράτος και είναι δεδομένο.

Πρέπει ενεργά στις 21/12 να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Μυκονιατών ο Δήμος και μόνο στο δικαστήριο ,εκεί που θα κριθεί η υπόθεση και η ιστορία.

Οι υπόλοιποι θα αποτελέσουν δυστυχώς για ακόμη μια φορά υστερόγραφα της ιστορίας του νησιού σε ένα κρίσιμο ζήτημα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.