ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου πρώτος σε όλη την Ελλάδα

Ο Δήμος Μυκόνου πρώτος σε όλη την Ελλάδα
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Στην υπογραφή σύμβασης για την ενοικίαση κατοικιών για τρία χρόνια με απώτερο στόχο την κάλυψη των αναγκών στέγασης εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο νησί προχώρησε ο Δήμος Μυκόνου, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη με ιδίους πόρους των δημοσίων υπάλληλων που υπηρετούν στο  νησί.

Πέντε κτίρια συνολικού εμβαδού 286,5 τ.μ. με 10 αυτόνομες κατοικίες, τμήματος του πρώην ξενοδοχείου «Γκύζη», στην περιοχή Δρακουρί στο Μαράθι, θα εξυπηρετούν τις ανάγκες αξιοπρεπούς διαμονής 20 και πλέον υπαλλήλων, εκπαιδευτικούς κατά προτεραιότητα.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Μυκόνου ήταν ο πρώτος Δήμος που αναγνωρίζοντας τη δυσκολία ανεύρεσης μόνιμης και φθηνής στέγης για τους δημόσιους υπάλληλους εισηγήθηκε και πίεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών να νομοθετήσει τη δυνατότητα των Δήμων να καλύπτουν με ιδία έσοδα τις σχετικές ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας και μετά και από πρόταση της δημοτικήςσυμβούλου – επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ Άννας Καμμή, το δημοτικό συμβούλιο ομοφώνως συμφώνησε για την ανάγκη στέγασης για τους υπαλλήλους σε παλαιά ξενοδοχεία ή συγκροτήματα κτιρίων, σε συνέχεια της χορήγησης οικονομικού βοηθήματος.

Με ιδιαίτερη επιμέλεια της προέδρου εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Μυκόνου Αντιδημάρχου κας. Γρυπάρη, έγιναν έγκαιρα όλες οι επιτόπιες αυτοψίες και διαδικασίες με την συνδρομή και του προϊσταμένου του Τμήματος Προγραμματισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ρούσου Ιωάννη και ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.  

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς τόνισε τα εξής :

«Είμαστε περήφανοι για τις κατακτήσεις μας ως Δημοτική Αρχή.

Μέσα σε μία περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και απέναντι σε ένα υδροκέφαλο κράτος υλοποιούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη δέσμευσή μας για την κάλυψη βασικών αναγκών εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Ειδικά για τον τόπο μας που είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός πιστεύουμε ότι η στήριξη της Παιδείαςαποτελεί τον πλέον κατάλληλο τρόπο για να διατηρήσει την πολιτιστική του ταυτότητα και φυσιογνωμία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συνεργασία όλων όσων πραγματικά αγαπάμε τον τόπο μας πέρα και πάνω από πολιτικές ή και αυτοδιοικητικές προσεγγίσεις μπορούμε πραγματικά να ανοίγουμε νέους δρόμους για μια καλύτερη ζωή στο νησί μας».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.