ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου μπροστάρης στην βοήθεια για τον πολιτισμό στο νησί

Ο Δήμος Μυκόνου μπροστάρης στην βοήθεια για τον πολιτισμό στο νησί
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Από την αρχή της θητείας της η παρούσα Δημοτική Αρχή πιστή στις προτεραιότητες και τους στόχους που έχει θέσει στηρίζει έμπρακτα όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Μυκόνου οι οποίοι πρεσβεύουν και προάγουν τον πολιτισμό με κάθε δυνατό τρόπο εντός του νησιού μας αλλά και εκτός.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 18/04, με ομόφωνη απόφαση, ενέκρινε την επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων του νησιού κατόπιν αιτήσεώς τους διαμορφώνοντας και τα αντίστοιχα ποσά που θα λάβουν για το έτος 2019 με βάση το πρόγραμμα δράσης τους.

Συγκεκριμένα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία που θα επιχορηγηθούν με τα αντίστοιχα ποσά τους παρουσιάζονται ακολούθως:

1. Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου 8.500

2. Σύλλογος Γυναικών Ανωμερίτισσες 4.000

3. Χορευτικός Παραδοσιακός Σύλλογος «Ανεμόμυλοι» 4.500

4. Σωματείο Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου 8.500

5. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – 1ο Σύστημα Ν/Π Μυκόνου 4.500

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία της Μυκόνου πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό όχι μόνο εντός του νησιού μας αλλά και εκτός συνόρων. Είμαστε περήφανοι και στηρίζουμε έμπρακτα το έργο τους.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή είναι η επιχορήγηση που τους παρέχουμε κάθε χρόνο ώστε να συμβάλλουμε σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια και το έργο τους τα οποία αποτελούν τη βάση για τη διατήρηση και τη διάνθιση του πολιτισμού μας.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο επιτυχημένο και δραστήριο έργο τους.»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.