ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου μόνιμος αρωγός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου

Ο Δήμος Μυκόνου μόνιμος αρωγός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου  «Από τη Μύκονο στο Αιγαίο» που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, μια συνδιοργάνωση του Δήμου Μυκόνου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς αναφέρει:

Η δημοτική μας αρχή στέκεται διαχρονικά με πράξεις στο πλευρό των αρχαιολόγων, όχι μόνο ως στάση σεβασμού,αλλά και ως ανάγκη, ώστε να προβάλλουμε την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό μας. Τις αξίες αυτές προτάσσουμε ως ασπίδα προάσπισης της τοπική μας ταυτότητας.

 

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Από τη Μύκονο στο Αιγαίο» που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, μια συνδιοργάνωση του Δήμου Μυκόνου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Ephorate of Antiquities of Cyclades και τον Εκδοτικό οίκο ΜΕΛΙΣΣΑ, τιμήσαμε τη μνήμη και το έργο του αρχαιολόγου Νίκου Ζαφειρόπουλου.

Τόνισα πως όλα τα θέματα προστασίας της Μυκόνου, της αρχαιολογίας και της ιστορίας της που έθεσε ο Νίκος Ζαφειρόπουλος ως στάση ζωής, τα έχω θέσει σε ένα ανοιχτό διάλογο, ώστε να επικαιροποιούνται και να παράγουν γόνιμα αποτελέσματα για τον τόπο μας.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.