ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου κρατά «ζωντανό» το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου

Ο Δήμος Μυκόνου κρατά «ζωντανό» το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου

Η διασφάλιση από τον Δήμο Μυκόνου της χρηματοδότησης του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του μοναδικού αυτού μουσείου που προβάλλει την ναυτοσύνη του Αιγαίου.

Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η λειτουργικότητα του εσωτερικού χώρου και βελτιώνονται οι συνθήκες προστασίας των εκθεμάτων. Παράλληλα διασφαλίζεται η ψηφιοποίηση και η δημιουργία εικονικού μουσείου ώστε να μπορεί να γίνει προσιτό σε χιλιάδες χρήστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς και συνεχίζει:

Επιπλέον προβλέπεται η δημιουργία σύγχρονης ιστοσελίδας στα ελληνικά και στα αγγλικά, αλλά και η δημιουργία επικοινωνιακού υλικού, ώστε να υπάρχει μια στοχευμένη και αποτελεσματική προβολή σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Μία σημαντική εξέλιξη για τη διατήρηση, προβολή και μελέτη της ελληνικής ναυτικής ιστορίας και παράδοσης, μία σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού μας. Ο πολιτισμός μας καθώς εισέρχεται στην νέα τεχνολογία γίνεται προσβάσιμος και αποτελεσματικότερος για τις νέες γενιές. Ο πολιτισμός στην πρώτη γραμμή.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.